Ramazanda Ağız Kokusu OLMASIN!

Değerli Okuyucular;

Yazıma başlamadan önce siz değerli okuyucularımızın ve tüm İslam âleminin Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını ve iyi bir oruç ayı geçirmenizi dilerim.


Söz oruç ayı olan Ramazan’dan açılmışken ve hangi konu hakkında yazı yazayım derken bir oruçlunun önemli bir sıkıntısı olan Ağız kokusuna ve bu sıkıntının giderilmesine yardımcı öneriler üzerinde durmak istedim.


Ağız kokusu genelde ağız içine yerleşmiş bakterilerin kötü kokulu atıklar üretmesi sonucu oluşur. Oruç ayı dışında herhangi bir dişeti veya başka bir problem olmadığında çok fazla ağız kokusuna rastlamayız bunun nedeni iyi bir ağız yıkama sıvısı olan suyu rahatlıkla içebilmemiz ve gargara yapabilmemizdir.

Haberin Devamı

Ferah bir nefes ve sağlıklı dişler için en iyi ağız gargara ürünleri…Tıklayınız….


Peki, Ramazan ayı boyunca ağız kokusunu en aza indirmek için neler yapabiliriz. Buyurun size birkaç pratik bilgi:


• Yemekten sonra 1 kaç sap maydanoz yaprağını yaklaşık 5 dk. çiğneyebilirsiniz. Maydanoz klorofil bakımından oldukça zengin bir bitki olduğundan dolayı güçlü bir nefes tazeleyicidir.
• Ya da 1 çay kaşığı anason tohumunu yarım litre suda birkaç dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra süzün ve isterseniz çay olarak için, isterseniz ağız yıkama sıvısı olarak kullanın.
• Kişniş geleneksel nefes kokusu giderici ilaçlardan birisidir. 50-60 gr taze kişnişi yarım litre suya ekleyip 3-5 dakika kaynatın. Süzdükten sonra tıpkı anason gibi, isterseniz çay olarak için isterseniz ağız yıkama sıvısı olarak kullanın.
• Dereotu da tıpkı maydanoz gibi klorofil bakımından oldukça zengin olup güçlü bir nefes tazeleyicidir. Yemekten sonra maydanoz gibi yaklaşık 5 dk. çiğneyebilirsiniz. ( Eğer hamileyseniz dereotunu ilaç gibi düzenli kullanmak sorunlara yol açabilir. Bu yüzden ara sıra kullanmanızı öneririm. )
• Ve hepimizin çok iyi bildiği Nane, birkaç adet nane yaprağı kaynatılmış su içinde 5-10 dk bekletildikten sonra süzülüp suyunu ağız yıkama sıvısı olarak kullanın.
Ayrıca sahurdan ve iftardan sonra Anti bakteriyel ağız çalkalama suyuyla da ağzınızı çalkalayarak bakteri oluşumunu da engelleyebilirsiniz.

Ağız kokunuzu giderip, diş ve diş eti problemleriyle savaşacak en marka ürünler nelerdir? Tıklayınız…


Bunun dışında;

Haberin Devamı


1- Sahurdan sonra mutlaka ağız iyice çalkalanmalı ve dişler mutlaka fırçalanmalıdır.
2- Diş ipi kullanılarak diş arasındaki atıklar temizlenmeli ( Bu sayede bakteriler için uygun ortamı ortadan kaldırabilirsiniz.


Yukarıda bahsettiğim önerileri uygulamanız durumunda ağız kokusu en aza indirgenerek ağız kokusunun olmadığı bir Ramazan geçirebilirsiniz.


Saygılarımı sunar


İyi Ramazanlar dilerim.