Edirne Razgrad Valisi Hüsmen'den Vali Özdemir'e Ziyaret

Razgrad Valisi Hüsmen'den Vali Özdemir'e Ziyaret

17.01.2018 - 17:49 | Son Güncellenme:

.

Razgrad Valisi Hüsmenden Vali Özdemire Ziyaret

EDİRNE (AA) - Bulgaristan’ın Razgrad Valisi Günay Hüsmen Edirne Valisi Günay Özdemir’i ziyaret etti.

Haberin Devamı

Edirne Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Bulgaristan’ın Razgrad Valisi Günay Hüsmen, Razgrad Müftüsü Mehmet Ala, Özel Kalem Müdürü Mihail Paraşkevov Todorov, Edirne Bulgaristan Başkonsolosu Vassil Valchev ile Edirne’ye geldi.

Vali Özdemir, komşu ülke heyetini makamında ağırladı. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Hüsmen, Razgrad ile Edirne arasında ikili ilişkilerin bu görüşmelerle daha da ileriye gideceğine inandıklarını ve Başbakan Boyko Borisov’un bu iş birliğine önem verdiğini söyledi.

Edirne Valisi Günay Özdemir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Geçtiğimiz aylarda Razgrad kentine bir heyetle ziyarette bulunmuş, eğitim, kültür ve turizm alanlarında anlaşmalar imzalamıştık. Balkanlardaki önemli Osmanlı eserlerinden biri olan ve yapımına 1535 yılında Pargalı İbrahim Paşa’nın talimatıyla başlanan, 1616’da Mahmut Paşa zamanında tamamlanan İbrahim Paşa Camisi’nin restorasyonu konusunda fikir alışverişinde bulunduk.” dedi.

Haberin Devamı

Ziyarette, Edirne ile Razgrad arasında eğitim takas programları, kültür kurumları arasında iş birliği, turizm ve ekonominin gelişmesi için yapılacak çalışmalar görüşülürken, Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İl Müftüsü Emrullah Üzüm de hazır bulundu.