Haberler Tatlı Tarifleri Reçel tarifleri Reçel tarifleri Reçel kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı. Vişne reçelinden gül reçeline, çilek reçelinden kayısı reçeline kadar en sevilen reçel tarifleri... 1 Kayısı reçeli tarifi: 2 kilo kayısı 2 kilo şeker 1 tatlı kaşığı limon tuzu Kayısı reçeli yapılışı: Yıkadığınız kayısıları ikiye kesin, tencereye alıp üzerine şekeri dökün. Çekirdeklerini de kırarak içlerini çıkarın. Tencereye ekleyerek kapağını kapatın. 1 gece bu şekilde bekletin. Sabah olunca 30-35 dakika kadar kaynatın. Altını kapatmadan 10 dakika önce limon tuzu ilave edin. Dilediğiniz kıvama gelene kadar kaynatın. 2 Çilek reçeli malzemeleri: 5 kilo çilek 5 kilo şeker 1 çay kaşığı limon taşı 1,5 çay kaşığı tereyağ Çilek reçeli yapılışı: Çileklerin saplarını çıkarın, yıkayın ve suda bir süre bekletin. Suyunu süzdüğünüz çileklerin üzerine şekeri döküp 1 gece bekletin. Yüksek hızlı ocakta kaynatın ve üzerine çıkan köpükleri alın. Başında bekleyip ara sıra çiçekleri ezmeden karıştırın. Fazla köpüklenme ve olmaması için içine tereyağ ekleyin. 25-30 dakika kadar kaynatın. Ocaktan indirmeye yakın lmon taşını da ilave edip 5 dakika daha kaynatın ve altını kapatın. 3 Karadut reçeli malzemeleri: 400 gram karadut 1,5 bardak şeker Yarım çay kaşığı limon tuzu Karadut reçeli yapılışı: Tencereye aldığınız dutların üzerine şekeri döküp 5-10 dakika kadar kaynatın. Çok fazla karıştırmayın. Altını kapatmadan birkaç dakika önce limon tuzu ekleyin. 4 Gül reçeli malzemeleri: 200 gram gül yaprağı 5 bardak şeker 2 bardak su Yarım limon suyu Gül reçeli yapılışı: Gül yapraklarını yıkayıp üzerine şeker döküp 1 gece bekletin. Sabahında 2 bardak su ekleyip 15 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu da ekleyip 15 dakika daha kaynatın. Sıcakken kavanızlara koyup ters çevirin. 5 Vişne reçeli malzemeleri: 3 kilo vişne 4 kilo şeker 3 bardak su 1 limon Vişne reçeli yapılışı: Saplarını ayıkladığınız vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Şeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra vişneleri ilave edin. Üzerindeki köpükleri alarak kaynatmaya devam edin. 30 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 15 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın. Kavanozlara koyup ters çevirin. 6 Böğürtlen reçeli malzemeleri: Yarım kilo böğürtlen 3 bardak şeker 3-4 damla limon suyu Böğürtlen reçeli yapılışı: Böğürtlenleri yıkayıp süzün. Orta boy bir tencereye şekerin yarısını dökün ve üzerine böğürtlenleri yayın. Kalan şekeri böğürtlenlerin üzerine dökün. Bir saat kadar böğürtlenleri şekerde bekletin. Ocağın orta gözüne tencereyi alın. Kısık ateşte karıştırarak 20-25 dakika pişirin. Kıvamı koyulaşan reçele limon suyunu ilave edin. Tencerede soğuduktan sonra kavanoza alın ve kapağını kapatın. 7 İncir reçeli malzemeleri: 3 kilo siyah incir 3 kilo şeker Yarım limon suyu Yarım kaşık tereyağı İncir reçeli yapılışı: İncirleri akşamdan yıkayıp saplarını kesin. Yıkanmış incirleri ve şekeri tencerede sabaha kadar buzdolabında bekletin. Sabah tencereyi ocağa alıp kaynatın. Kaynayınca tereyağını ekleyip altını kısın. Bu şekilde 1,5 saat civarında kısık ateşte pişirin. Pişmeye yakınken limon suyunu ilave edin. reçel tarifleri vişne reçeli tarifi gül reçeli tarifi incir reçeli tarifi kayısı reçeli tarifi böğürtlen reçeli tarifi karadut reçeli tarifi çilek reçeli tarifi