Ekonomi Reel sektöre KGF önerisi

Reel sektöre KGF önerisi

14.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, kur üzerinden yürütülen spekülatif atağa karşı, reel sektörün finansman  desteğiyle güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Reel sektöre KGF önerisi

Avdagiç, yaptığı yazılı açıklamada, kredi yapılandırmasında, “KGF’yi devreye alma”, bankalara Merkez Bankası’nın dün artırdığı teminat yönetiminde esnekliği eksiksiz şekilde reel sektöre yansıtma çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Avdagiç, kur riskini taşıyan firmalara ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Reel sektörün mevcut kredilerini yeniden yapılandırma talebi var. Üretimi, ihracatı olan ve döviz kurlarındaki artıştan olumsuz etkilenen firmaların kredileri yapılandırılırken, KGF bu yeniden yapılandırmalara teminat versin. Bu sayede mevcut kredilerin vadesini ve faiz oranını makul seviyelere çekmek daha mümkün hale gelecektir.”

Kararlar etkili olacak

Avdagiç, kur üzerinden yürütülen spekülatif atağa karşı, reel sektörün finansman desteğiyle güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, şunları aktardı:

Ekonomi yönetimi kontrolün kendisinde olduğunu göstermiştir. Piyasa karşılığı olan kararlar alınmıştır. İnanıyoruz ki likiditeye yönelik adımlar, ilave tedbirlerle desteklenince etkisi çok daha fazla olacaktır. Bu dönem riski yönetme dönemidir. Reel sektör olarak karşı tedbir alacak imkanlarımız var.”