Referandum AK Partili Hotar: Hayırlar getirmesini diliyorum

AK Partili Hotar: Hayırlar getirmesini diliyorum

12.09.2010 - 22:58 | Son Güncellenme:

.

AK Partili Hotar: Hayırlar getirmesini diliyorum

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, anayasa değişikliği ile daha demokratik, bireyin hak ve özgürlüklerinin öne çıktığı, gelişmiş ülkeler gibi bir anayasa ile ülkenin yoluna devam edeceğini belirterek, “Milletimiz ‘söz de karar da benim’ dedi, Anayasa değişikliğine yüzde 60'a yakın oyla evet dedi, hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Nükhet Hotar, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısı ile referandum sonuçlarını değerlendirdi. Hem Ramazan Bayramı, hem demokratikleşme yolunda demokrasi bayramını bir arada kutlamak düşüncesiyle yola çıktıklarını belirten Hotar, ortaya çıkan sonuç nedeniyle vatandaşlara ve parti teşkilatlarına teşekkür etti. Bayram tatili, boykot girişimleri, yaz dönemine rağmen yüzde 77’lik bir katılım olduğuna dikkat çeken Hotar, şunları söyledi:

“Bundan sonra daha demokratik, bireyin hak ve özgürlüklerinin öne çıktığı, gelişmiş ülkeleri gibi bir anayasa ile ülkemiz yoluna devam edecek. Anayasa devleti bireye karşı koruyan şekilde idi. Şimdi bireyin hakkı ön planda olan, demokratik bir anayasa oldu. Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için atılması gereken bir adımdı. Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetlere ulaşmak için gösterdiği hedef lafta kalmamalıydı, icraata geçmeliydi. Muasır medeniyetlerin üzerine çıkmak lafla olmaz. Bunun temelini bir anayasa oluşturur. 30 yıldır darbe dönemi sonrası bir anayasa ile bu günlere geldik. Milletimiz ‘söz de karar da benim’ dedi, anayasa değişikliğine yüzde 60’a yakın oyla evet dedi, hayırlar getirmesini diliyorum.”

Haberin Devamı

Hotar, bundan sonra ülkenin bir erken seçim tartışmalarına girip girmeyeceği yönündeki bir soru üzerine, “Bu bir parti oylaması değildi. Anayasa oylamasının erken seçim, güven oylaması ile alakası yok. Bu bir anayasa oylaması” cevabını verdi.

‘İZMİR HALKININ ÖN KABULLERİ VAR’
İzmir’deki hayır oylarının yüksekliği ile ilgili bir soru üzerine de Hotar, şöyle konuştu:

“İzmir halkının özelliğini demokrasi, medeniyet beşiği olan il olduğunu, halkın ön kabulleri olduğunu biliyoruz. Tüm teşkilatımızla, hep birlikte bunu kırmaya çalıştık. Ciddi bir başarı sağladığımızı düşünüyoruz. Tüm seçim çalışmalarında gördük ki, en muhalif kişilerin vicdanında, gözlerinde ‘evet’i barındırdıklarını gördük. Muhaliflerin gözlerinin içine baktığımızda, siyaseten bir görev yapanların dışında muhaliflere rastlamadık. İzmir halkının anayasa değişikliğine ciddi teveccüh gösterdiğini görüyoruz. Yerel değerlendirmeleri değil, ülke ve İzmir'in kazandığı güzel anayasayı, başarıyı değerlendiriyoruz.”

Haberin Devamı

‘OYU KENDİ FİKRİNE BİLE NASİP OLMADI’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun halk oylamasında oy kullanamamasının sorulması üzerine de Hotar, “Oyu kendi partisine bile nasip olmadı, kendi fikrine bile nasip olmadı. Seçmen kaydı İstanbul’daymış. Ben veya bir başkası olsa uçakla bir saat, karayolu ile üç saat gider, yine de oyumuza, söylediklerimize saygımız varsa, partiye saygı varsa oy kullanırdık. Onu da yapamadı, halkımızın takdirine sunuyoruz trajikomik durumu” yanıtını verdi.