Referandum Balıkesir'de herkes mutlu

Balıkesir'de herkes mutlu

12.09.2010 - 23:53 | Son Güncellenme:

ANAYASA referandumunda yüzde 51 ‘hayır’ oyu çıkan Balıkesir'de CHP'liler tarafından sevinçle karşılanırken, ülke genelinde aynı başarının yakalanamaması ise burukluğa neden oldu. AK partililer ise ‘hayır’ oyu fazla olmasına rağmen bazı CHP ve MHP'lerin partizanca davranmayıp, ‘evet’ oyu kullanmasını oylarını arttırdığını savundu

Balıkesirde herkes mutlu

CHP Balıkesir İl Başkanı İrfan Barış, AK Parti'nin Balıkesir'de hızla eridiğini, Balıkesir'in İzmir gibi olma yolunda hızla ilerlediğini, öne sürdü. Barış, “Balıkesir olmazı başardı. Muhafazakar seçmenin ağırlıklı olduğu Balıkesir’de ‘hayır’ oyu çıkması anlamlıdır. Körfez ve gerekse de Bandırma bölgesinde büyük başarıya imza attık. Merkezde de büyük baskıya rağmen AKP ‘evet’ oylarında büyük fark atamadı. Hayır kampanyasına destek veren partili partisiz tüm Balıkesirliler'e teşekkür ediyoruz. AKP'nin hızla eriyor olması önümüzdeki ilk seçimlerde Balıkesir'de sosyal demokratların bayrağı dalgalanacak İzmir gibi olma yolunda hızla ilerliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan da Balıkesir'de yaptıkları çalışmanın karşılığını aldıklarını vurguladı. Aydoğan, “Bu anayasa değişikliği ile sorunların çözülmeyeceğini biliyoruz. Başbakan bu akşamki değerlendirmesinde yeni anayasaya gerek olmadığını söyledi. Umarız bu değişiklikler yeni sorunları beraberinde getirmez. İl genelinde ‘hayır’ oyu çok çıktığı için mutluyuz ancak Türkiye geneli için bunu söyleyemeyiz” dedi.

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Adil Çelik ise sonuçlar kesinleşmediği için konuşmak istemedi ve il binasını erken saatte terketti. AK Parti Merkez ilçe Başkanı Recep Şeker ise referandum sonucu ile demokrasinin yolunun açıldığını anlatırken, “Türkiye için hayırlı olsun. Sonuçta ‘evet’ oyu veren de ‘hayır’ oyu veren de kazandı. Balıkesirliler partisel davranmadı. CHP ve MHP'lilerin bazıları da ‘evet’ oyu kullandı. Merkez ilçede yüzde 55 oranında ‘evet’ oyu çıktı. Bunu çok çalışmaya borçluyuz” diye konuştu.