Referandum Çanakkale CHP ve MHP’de buruk sevinç

Çanakkale CHP ve MHP’de buruk sevinç

12.09.2010 - 23:39 | Son Güncellenme:

ÇANAKKALE'de CHP ve MHP İl Teşkilatları, ‘Hayır’ oylarının resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 60 oranında olmasıyla teselli buldu. AK Parti Çanakkale İl Teşkilatı ise Türkiye genelindeki ‘evet’ oylarının fazlalığıyla sevindi

Çanakkale CHP ve MHP’de buruk sevinç

Referandum sonuçlarını değerlendiren CHP Çanakkale İl Başkanı Serdar Soydan, Çanakkale'de arzu ettikleri başarıyı yakaladıklarını söyledi. Yaptıkları referandum çalışmalarının sonucunu aldıklarını belirten Soydan, “Çanakkale'de sıkıntı yok. Ama Türkiye genelinde maalesef beklediğimiz sonucu alamadık. Ama, bu kampanyayı CHP tek başına sürdürmek zorunda kalmıştır. Bu referandumda insanlar hala daha neye oy verdiğini bilmemektedir. 26 madde ile kafalar karıştırıldı. Çanakkale’de bunu anlatabildik. Türkiye genelinde yetmedi. Maalesef Türkiye'yi karanlık bir dönem beklemektedir. Bundan sonra seçime yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. Genel seçimlere ilişkin çalışmalar yaparak Türkiye’nin karanlığa sürüklenişini seyretmeyeceğiz” dedi.

“TÜRKİYE SIKINTILI BİR SÜRECE GİRDİ”
MHP Çanakkale İl Başkanı Rıdvan Uz ise, Çanakkale genelinde önceki seçimde CHP ve MHP’nin aldığı oy oranlarının toplamının yüzde 52 olduğunu hatırlattı. Uz, “Bugün itibariyle bu oy oranı yüzde 60 oldu. Çanakkale’de MHP ve CHP toplamına bakıldığında 8 puanlık artış var. Bunu, düzgün ve sistemli çalışmamızın yanı sıra Çanakkale’deki insanların olaya daha bilinçli bakmasına bağlıyoruz. Çanakkale ‘Hayır’lar da il olarak yedinci sırada. ‘Hayır’ oranını yüzde 65 bekliyorduk. Ama 60 oldu. Türkiye geneline bakılırsa bu yine de iyi bir sonuç. Türkiye genelindeki tabloyu ise genel merkezimiz ile bir değerlendirmeye alacağız. Ama Türkiye’nin sıkıntılı bir sürece girdiğini düşünüyoruz. Bir erken seçim gerekliliği var. İnşallah tekrar hayırlı olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

“DÖNÜM NOKTASI OLDU”
AK Parti Çanakkale İl Başkanı Muzaffer Kutlu, referandumdan bekledikleri gibi ‘evet’ sonucunun çıktığını söyledi. Referandum sonucunu değerlendiren AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu, şöyle dedi:
“12 Eylül günü artık tarihimizde demokrasiye ‘dur’ diyen kara bir gün olarak değil, yeni ve sivil anayasa için atılan ilk adım, demokrasi tarihimiz açısından da bir dönem noktası olmuştur. Üstünlüğün hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü egemen kılmayı hedeflemiş olan, ülkemize artık dar gelen Anayasamız bugün halkımızın kararıyla daha demokratik bir yapıya kavuşmak adına ilk adımı atmıştır. Referandum sürecinde yanlış ve yanıltıcı iddia ve ithamlarla halkımızı statükocu zihniyete, değişim ve gelişim sürecinin önünü kesmeye çalışanlara yine vatandaşlarımız en güzel cevabı 12 Eylül’ün 30’uncu yıldönümünde anayasa değişikliğine ‘Evet’ diyerek vermiştir.”
Referandumda resmi olmayan sonuçlara göre Çanakkale'de toplam 360 bin 754 seçmen oy kullanırken, 123 bin 926 ‘evet’, 184 bin 767 ‘Hayır’ oyu çıktı.