Referandum Siyasi partilerin referandum hazırlığı tamam

Siyasi partilerin referandum hazırlığı tamam

11.09.2010 - 14:45 | Son Güncellenme:

.

Siyasi partilerin referandum hazırlığı tamam

Siyasi partiler genel merkezlerinde yarın yapılacak referandum için hazırlıklarını tamamladı. AKP, CHP ve MHP’de, basın merkezleri kurulurken, illerle bağlantılı seçim hattı oluşturuldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sonuçları Ankara’da parti genel merkezinde izleyecek. MHP Genel Başkanı Bahçeli ise oyunu kullandıktan sonra bir süre evinde olacak. Bahçeli’nin çıkan sonuca göre parti genel merkezine gelmesi bekleniyor. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarınki programı İstanbul görünüyor, ancak sonuçların açıklanmasına yakın Ankara’ya gelmesi bekleniyor.

-BAŞBAKAN VE KURMAYLARI PARTİ GENEL MERKEZİ’NDE OLACAK

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği paketi için oyunu İstanbul’da kullandıktan sonra öğlenden sonra Ankara’ya dönecek. Kabine üyeleri ve parti yönetimi bölgelerinde oylarını kullandıktan sonra Ankara’ya yakın illerde olanlar akşam saatlerinde dönecek ve parti genel merkezinde sonuçları bekleyecek.

Anayasa değişikliği paketi için yapılacak olan halkoylamasının sonucunun açıklanmasının ardından Erdoğan’ın, diğer genel ve yerel seçimlerde olduğu gibi bir basın toplantısı düzenlemesi de bekleniyor. Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcıları Cemil Çiçek, Ali Babacan, Zafer Çağlayan ve Ankara’da bulunan parti yönetimi sonuçları parti genel merkezinde takip edecek.

Öte yandan, AKP Genel Merkezi’nde basın mensuplarının rahat çalışabilmeleri için basın merkezi kuruldu. Canlı yayın yapacak TV’lerin, canlı yayın araçları için genel merkez binasının bahçesinde yer temin edildi. Öte yandan, illerle bağlantılı seçim hatları oluşturuldu.

-CHP’DEN SEÇİM HATTI-

Haberin Devamı

CHP Genel Merkezi’nde 81 ille bağlantılı Seçim Hattı oluşturuldu. Genel Merkez’de 4. katta bulunan İsmail Cem Salonu’nda kurulan Seçim Hattı için 85 telefon kuruldu. 81 ile direkt bağlantılı olarak çalışacak olan 85 telefona anında sonuçlar bildirilecek. CHP Genel Merkezi’nde, Genel Sekreter Önder Sav, Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay ve Genel Sekreter Yardımcısı Tekin Bingöl olacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yarın İstanbul’da olacak, ancak akşamüzeri programına göre Ankara’ya gelebileceği ifade edildi.

12 Eylül’de oylarını kullanacak olan personel de saat 16.00 itibarıyla genel merkeze gelecek. Genel merkezde seçim işleri ve hukuk bürosu sürekli çalışacak. Genel Merkez’de kurulacak dev ekranla sonuçlar anında aktarılacak.

-DEĞERLENDİRMELER ANINDA YAPILACAK-

İllerden gelen sonuçlara göre Parti Genel Merkezi’nde bulunacak olan parti yöneticileri de zaman zaman değerlendirmeler yapacak.

CHP İl Başkanlıklarına bir genelge gönderen Genel Sekreter Önder Sav da, Seçim Sonuçları Kontrol Merkezi’nin oluşturulması için gerekli hazırlıkların yapılması ve önlemlerin alınmasını istemişti. Genelgede; İl ve İlçe Başkanlıkları tarafından tespit edilen merkezlerde sağlanabilirliği ölçüde görev alacak kişi sayısı kadar bilgisayar temin edilmesi ve elektrik kesintilerine karşı da (laptop veya ups) önlemlerin alınması istenmişti.

-MHP’DE HAZIRLANIYOR/

Haberin Devamı

Referandum nedeniyle, MHP Genel Merkezi’nde sonuçları almak üzere hazırlık yapılıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’da oyunu kullandıktan sonra sonuçları bir süre evinden takip edecek. Bahçeli’nin, çıkan sonuçlara göre parti genel merkezine de ilerleyen saatlerde gelmesi bekleniyor.

-BDP’LİLER BÖLGELERİNDE-

Referandumu boykot kararı alan BDP’liler ise bölgelerinde olmayı tercih ettiler. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Diyarbakır’da milletvekilleri de sonuçları bölgelerinde takip edecek.

-MASUM TÜRKER İSTANBUL’DA OLACAK-

DSP Genel Başkanı Masum Türker, yarın İstanbul’da olurken, parti yöneticileri tam kadro Genel Merkez’de olacak. DSP’de tüm personel yarın görev başında olacak ve illerden gelen sonuçlar yakından takip edilecek.

-BBP VE SP’DE HAREKETLİ OLACAK

Haberin Devamı

Anayasa değişikliği paketi için AKP’ye desteklerini açıklayan ve yarınki referandumda "evet" oyu kullanacak olan BBP ve SP genel merkezide hareketli olacak. Burada da parti yönetiminden temsilciler gelişmeleri genel merkez binasından takip edecek.