Dünya Rejimin hedefi Halep Lazkiye yolunu açmak

Rejimin hedefi Halep Lazkiye yolunu açmak

17.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suriye’de rejim güçleri, İdlib, Halep, Hama ve Lazkiye bölgelerine yönelik saldırılarını artırdı. Saldırıların bugüne kadar bölgede yapılan askeri operasyonlar arasında en yoğunu olduğu bildirildi.

Rejimin hedefi Halep Lazkiye yolunu açmak

İdlip ve Hama merkezli operasyonlarda muhalif grupların denetimindeki en önemli mevziler arasında gösterilen Kalit el Medik, Keranbudi ve Han Şeyhun çevresi ordunun kontrolüne geçti. Bölgedeki kaynaklara göre, rejim birliklerinin İdlib ve Hama ağırlıklı sürdürdüğü harekât şimdilik sınırlı. Sahel bölgesinde büyük askeri yığınak yapan Şam rejiminin hedefinde Halep-Lazkiye yolu bulunuyor.

Haberin Devamı

İdlib’den kaçış devam ediyor

Suriye’de rejim güçlerinin “İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi” sınırları içerisindeki yerleşimlere hava ve kara saldırıları sürüyor. Dün de saldırılarda 3 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenilirken, 25 Nisan’dan bu yana en az 145 sivilin hayatını kaybettiği ifade ediliyor. Bölgede yükselen tansiyon nedeniyle göç etmek zorunda kalanların sayısı 553 bin 444’e ulaştı. Saldırılardan kaçan sivillerin büyük kısmı, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Atme, Kah, Deyr Hassan ve Kefer Lusin gibi bölgelerdeki kamp alanlarına sığındı.