Siyaset ‘Rekor sayıda kadın vekile ulaşacağız’

‘Rekor sayıda kadın vekile ulaşacağız’

18.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, 24 Haziran seçiminden sonra yeniden şekillenecek TBMM’ye rekor sayıda kadın milletvekilinin gireceğini belirterek, “Hesaplarımıza göre 126 kadın adayımızın yarısından fazlası Meclis’e girer. 26. Dönem’de Ak Parti’nin 34 milletvekili var. 34’ün iki katını görebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

‘Rekor sayıda kadın vekile ulaşacağız’

Bir grup gazeteciye özel açıklamalarda bulunan Çam, 27. Dönem’de kadın sayısı fazla olacağı Meclis’te kadına şiddet, çocuğa yönelik cinsel istismar konularının öne çıkacağını söyledi. Çam, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

TEŞKİLATTA YETİŞTİLER: Cumhurbaşkanımız, kadınlara siyaset yolunun açılması için çok ciddi gayret gösteriyor. Kadın kollarımız 16 senelik geçmişte bir okul gibi siyasete, kadın yetiştirdi. 126 kadın adayımız var. Ak Parti tarihinde en fazla kadın adayın listeye girdiği dönemi yaşıyoruz. Yüzde 50’sinden fazlası seçilebilecek yerlerde.

HALKTAN KOPUK DEĞİL: Halkın içerisinden çıkan bir siyasetçi, halktan kopuk olmuyor. Teşkilatta yetişenler, teşkilatı ve partiyi önceleyen, kadınların sorunun Meclis’e taşıyıcı ve çözüm üretici yapı kuruyorlar. Siyasette temsil sadece, milletvekili olarak temsil edilemez. Yerelde de kadınların sesinin artık daha fazla çıktığını göstermemiz gerekiyor. Önümüzde yerel seçimler var. Cumhurbaşkanımız belediye meclis üyeliklerinde her 3 kişiden biri kadın olacak, diye kural koymuştu. 3, 6 ve 9. sıralara kadın adayları koyardık.

Haberin Devamı

İKİ KATI: Hesaplarımıza göre 126 kadından yarısından fazlası Meclis’e girer diye düşünüyorum. Bugüne kadar cumhuriyet tarihindeki en fazla kadın milletvekilini, 27. dönemde göreceğiz. 26. Dönem’de Ak Parti’nin 34 milletvekili var. 34’ün iki katını görebileceğimizi düşünüyorum.

DÖNÜM NOKTASI: Çok önemli bir döneme geçiyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, ilk sınavını şimdi verecek. Türkiye bir dönüm noktasında. Bu seçimden sonra yapılacak değişimler, sistemin artık halka dokunur çalışmalarıyla sistemin bürokrasinin hızlı işlemesi, dinamik yapının oluşması, Türkiye’nin kalkınmasını etkileyebilecek dinamizmi olacak.

Yazarlar