Ekonomi Renault’dan Bursa’ya 100 milyon euro

Renault’dan Bursa’ya 100 milyon euro

20.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de ilk kez alüminyum motor bloğu üretmek üzere Renault Bursa’da 100 milyon euro yatırımla fabrika kuruyor

Renault’dan Bursa’ya 100 milyon euro

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Renault tarafından Bursa’da kurulacak Yüksek Basınçlı Alüminyum Enjeksiyon Fabrikası’na ilişkin, “Bu yatırım proje bazlı teşvik sistemi sayesinde gerçekleşti. Bu tesisle birlikte ülkemizde ilk defa alüminyum motor bloğu üretilecek. Bu bloklar Renault’un hibrit araçlar için geliştirdiği yüksek teknolojili yeni nesil motorlarda kullanılacak ve üretimin büyük bir bölümü ihraç edilecek” dedi.

Haberin Devamı

Varank, Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) Oyak Renault Otomobil Fabrikaları AŞ bünyesinde inşa edilecek Türkiye’nin ilk Yüksek Basınçlı Alüminyum Enjeksiyon Fabrikası temel atma töreninde yaptığı konuşmada, sanayinin lokomotifi olan otomotiv sektöründe dev bir yatırım yapıldığını belirtti.

Renault’dan Bursa’ya 100 milyon euro
Varank, bu yatırımın çok değerli ve önemli bulduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

“Bu tesis, yüksek katma değerli üretim hedefimize doğrudan hizmet ediyor. Üretim aşamasında, dünyada sadece birkaç yerde bulunan yüksek teknoloji kullanılacak. Nitelikli istihdama ve ihracata ciddi katkılar sunulacak. Cari açığı yıllık 2.3 milyar dolar azaltabilecek bir üretimden bahsediyorum. Amacımız bu ve benzeri yatırımları kat kat artırmak.”

Haberin Devamı

Güven göstergesi

Oyak Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem son 10 yılda ortaklarıyla birlikte, 1 milyar euro’dan fazla yatırımı Türk ekonomisine kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Erdem, 12 yıldır üst üste ihracat şampiyonu olan otomotiv sektörünün, Oyak Renault fabrikalarında üretilen araçlarla Türkiye’deki üretimin yüzde 30’undan fazlasını sağladığını dile getirerek, “Bu yatırım Oyak ve Renault grubunun ülkemize duyduğu güvenin en büyük göstergesi” diye konuştu.

Yeni yatırımların ilk somut adımı

Renault Grubu Avrasya Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Nicolas Maure temeli atılan yeni alüminyum enjeksiyon fabrikasının Renault Grubu’nun gelecek yıllarda Türkiye’de gerçekleştirmeyi planladığı kapsamlı yatırımların ilk somut adımı olduğuna işaret etti.

Renault’dan Bursa’ya 100 milyon euro
Oyak ile 50 yıllık ortaklığın yenilendiğini ve 27 yıl daha iş birliğine devam edeceklerini belirten Maure, şunları dile getirdi:

“Renault Grubu Türkiye Cumhuriyeti’nin müthiş desteğiyle bu yeni fabrikayla 100 milyon euro’luk yatırım yaptı. Hibrit motorlar yapacağız ve Türkiye’de bir ilk olacak. Burada 100’den fazla kişiye iş imkanı sunulacak. Oyak Renault Bursa Fabrikasının yüksek üretim performansı, Türkiye’de yeni projeler geliştirmemizin yolunu açıyor.”