Resimleri Sadece Tuvalde Değil Dijitalde de Hayat Buluyor

Eğitim hayatında aile, çocuk, eğitimci iletişimi büyük önem taşıyor. Ebeveynin, çocuğunun yeteneklerini anlaması, eğitimini yeteneği yönünde desteklemesi, eğitimcinin ise yönlendirmede rehberlik görevini üstlenmesi gerekiyor. Öğrencinin de sadece yeteneği olması değil aynı zamanda meraklı ve azimli olması önem taşıyor.

Bu noktada sizlere Lâl Batman’ı tanıtmak istiyorum. Hafta sonu annesinin ofisinde buluştuğumuz Lâl, henüz 16 yaşında. Yetenekli, gelecek vaat eden bir ressam adayı. Çok iyi kayak yapıyor.

Haberin Devamı

Annesi Demran Günday, Lâl’in resim yapmaya nasıl başladığını şöyle anlatıyor; “İlk kalem tutmaya başladığında dansı çok sevdiğini bildiğim için onun ilgisini çekmek ve motive etmek adına bir dansçı çizmesini istedim. Daha sonra çizimlerinde prensesler, dansçılar giderek arttı ve bu sırada kompozisyon oluşturmaya, bu çizimleri hikâyeleştirmeye başladı. Lâl’in elinde her zaman boya kalemleri oldu. Bu konuda çok istekli, yetenekli, çalışkan olduğundan güzel sanatlar lisesine girerek resim alanında ilerlemesi için eğitim aldırdık. Sınavlara hazırlandı ve kazandı. Atölye çalışmaları sırasında çok çabuk öğreniyor ve ilerliyordu. Bu denli motivasyonu yüksek bir çocuğu başka bir mesleğe yönlendirmek onun yeteneği, merakı ve çalışmalarına haksızlık etmek olurdu.”

Lâl okula başladığında neler yaşadın?

Güzel sanatlar lisesine bir atölyede çalışarak hazırlandım. Bu çalışma daha çok sınava hazırlık olduğu için sanatsal olarak bakış açım şu an ki kadar geniş değildi. Zaman içerisinde kendimi eğitimime paralel olarak sanatsal anlamda da geliştirdim ve geliştirmeye devam ediyorum. Bunun için çok çalışıyorum. Tüm gün çizim yapıyorum denebilir.

Teknolojiyi de iyi kullanıyorsun bu nasıl başladı?

Bir gün annem ile gezerken bir tablet gördük ve özellikleri çok hoşumuza gitti. Annem bu tablet ile değişik çizim ve ilistürasyonlar yapabileceğimi söyleyerek satın aldı. Böylelikle dijital ortamda, teknoloji tabanlı çizimler de yapmaya başladım ve bu çizimlerim çok beğenildi. Ama bunun yanı sıra kâğıt ve kanvas çalışmalarım devam ediyor. İleride mesleğim gereği bunları da bilmem gerektiğini düşünüyorum. Instagram hesabımda bazılarını yayınlıyorum.

Haberin Devamı

Gelecekte kendini nerede görmek istiyorsun?

Bu şekilde yoğun olarak çalışarak üniversiten sonra yüksek lisans yapmayı planlıyorum. Yurtdışında da video art, heykel gibi bir alanda eğitim almak isterim. İleride kendimi ülkemizi yurtdışında da en iyi şekilde temsil eden bir ressam olarak görmek istediğimden, elimden kalemi bırakmıyorum.

Biraz da sokak hayvanları projen ve tişört tasarımlarından bahseder misin?

Tişört tasarımları yapıyorum, bu tasarımlar çok ilgi gördü. Hatta bu projenin kazancının bir kısmını eğitimime, yarısını da sokak hayvanlarının bakımına harcamak istiyorum. Hepimizin yaşadığımız çevreye, ülkeye karşı sosyal sorumlulukları var.

Lâl’ e ve tüm gençlerimize yeni eğitim öğretim döneminde başarılar diliyorum.

Serap Torun

Instagram:https://www.instagram.com/seraptorun

www.kidsgourmet.com.tr