07.11.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

GAYRİMENKUL MAL SATIŞ İLANI

.

GAYRİMENKUL MAL SATIŞ İLANI




1-Satışa çıkarılan gayrimenkulün bulunduğu mahalle, cadde, sokak, kapı ve daire numarası : Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Güzeloba Mahallesi,2365 Sokak Nihat Ömür Sitesinde bulunan 8009 Ada, 2 Parsel, 2365 Sokak No:46 A Blok Zemin Kat 2 Nolu Bağımsız bölüm mesken vasfındaki gayrimenkul
2- Satışa çıkarılan gayrimenkulün durumu, tapu kaydı, varsa kadastro çapı, evsafı ile hususi vasıfları, müştemilat ve eklentileri : Antalya İli, Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesinde bulunan 8009 Ada, 2 Parsel, 2365. Sokak No:46 A Blok 2 Nolu Bağımsız bölüm Zemin Katta konumlu olup mesken niteliklidir. Onaylı mimari projeye göre 2 oda, salon+mutfak,banyo+wc,antre+hol ve 3 teras alanlarından ibaret olup brüt 73 m2 alanlıdır. Yaşar Sobutay Bulvarı ile Kardeşkentler Caddesinin kesiştiği kavşaktan doğu istikamette Yaşar Sobutay Bulvarı istikametine dönülür.720 m ilerledikten sonra gelinen kavşaktan sol kolda bulunan 2366.Sokak istikametine dönülür.165 m ilerledikten sonra sağ kolda bulunan 2365. Sokak istikametine dönülür. Değerlemeye konu taşınmazın bulunduğu site 570 m ilerlendikten sonra sağ kolda yer almaktadır. Binanın içerisinde asansör bulunmamaktadır.Binanın dış cephesi dış cephe boyası ile boyalıdır. Site içerisinde havuz ve açık otopark bulunmaktadır. Bölgede yapılaşma yoğun olup,yakın çevrede kendi emsali apartmanlar,siteler ve boş parseller bulunmaktadır. Ulaşım toplu taşıma ve özel araç ile sağlanmaktadır.
3-Gayrimenkulün artırılmasına esas olmak üzere satış komisyonunca biçilen rayiç değeri : 4.000.000,00 TL
4-Artırmaya iştirak için alınacak teminatın tutarı ve nelerin teminat olarak alınacağı : Teminat tutarı Rayiç değerin %7,5 olan 300.000,00 TL’dir.
a)Para
b)Banka ve özel finans kurumları tarafından verilen süresiz teminat mektupları ile Sigorta Şirketleri tarafından verilen süresiz ve şartsız kefalet senetleri,
c)Hazine müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekamül eden satış değeri esas alınır.)
d)Hükümetçe belli edilecek Milli esham ve tahvilat (Bu esham ve tahvilat, teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden %15 noksanıyla değerlendirilir.) kabul edilecektir
5-Gayrimenkulün satışının yapılacağı yer, gün ve saat : Başkanlığımız Gelir İdaresi Grup Müdürü/Satış Komisyonu Başkanı odasında 20/11/2023 günü saat 14:00’da 1.ihale yapılacaktır. İlk satışta alıcı çıkmadığı veya kanuni miktara ulaşılmadığı taktirde ikinci ihale 7 gün sonra 27/11/2023 tarihinde aynı yer ve saatte yapılacaktır.
6-Gayrimenkul satış şartnamesinin nereden alınabileceği veya nerede görülebileceği:
Gayrimenkule ait satış şartnamesi Antalya Kalekapı Vergi Dairesi Müdürlüğü Satış Servisinde görülebilecek ve temin edebilecektir.
7-Teminatın yatırıldığına ilişkin makbuzun nereye ve hangi tarihe kadar ibraz edileceği : Taliplerin artırmaya iştirak için teminatlarını Antalya Kalekapı Vergi Dairesi Müdürlüğünün veznesine makbuz karşılığı yatırarak ihale saatinden önce satış komisyonuna vermeleri gerekmektedir.
8-Gayrimenkul malın satışında verilen bedel,gayrimenkule biçilen rayiç değerin %75’ini (3.000.000,00TL) bulmadığı ve şayet artırılan bedel amme alacağına rüçhanı olan alacakların tutarından fazlaya çıkmadığı ve yapılmış ve/veya yapılacak masrafları karşılamadığı takdirde, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla artırmanın 7 gün daha uzatılarak 27/11/2023 tarihinde aynı mahalde ve aynı saatte tekrar artırmaya çıkarılacaktır.
9-İş bu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ yerine kaim olacaktır.


Hususları ilan olunur.
 

#ilangovtr Basın no ILN01914240