02.02.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

T.C. İSTANBUL 42. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN

T.C. İSTANBUL 42. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN

ESAS NO : 2023/231 Esas

DAVALILAR : 1- OSMAN TAŞKIN GÜRTUNA Piri Reis Mah 2281. Sk No: 70/9 Esenyurt/ İSTANBUL

Davacı Gelecek Varlık Yönetim AŞ tarafından aleyhinize açılan davada; Taşkın Paslanmaz Metal Ürünleri Tic.ve San.Ltd.Şti ile FibabankaA.Ş. Arasında imzalanan ve davalı Osman Taşkın Gürtuna'nın müşterek borçlu ve müteselsil kefil olarak imzaladığı 27.04.2017 tarihli Genel Kredi Sözleşmesi sebebiyle borcun ödenmemesi üzerine İstanbul 36. İcra Müdürlüğü 2018/33484 E. sayılı dosyası ile kredi borçlusu hakkında ilamsız icra takibi başlatıldığı, daha sonra davaya konu alacağın 16.08.2019 tarihinde davacı şirket Gelecek Varlık Yönetim A.Ş.’ye devir ve temlik edildiği, dava konusu İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Sahraicedit Mahallesi, 876 ada, 55 parsel, A blok 6. Kat 21 nolu bağımsız bölüm taşınmazın satış işleminde davalı- borçlu Osman Taşkın Gürtunanın kendi adına kayıtlı 3/8 taşınmaz hissesini davalı olan akrabası(kardeşi)Şeyma Zehra Kanitoğlu'na sattığı, borçlunun içinde bulunduğu durum ve alacaklılarına zarar verme kastının diğer davalı tarafından bilinmekte olup borçlu ile birlikte hareket ettikleri, dava konusu gayrimenkulün davalı borçlu Osman Taşkın Gürtuna tarafından yakın akrabası (kardeşi)Şeyma Zehra Kanitoğlu'na muvazaalı bir şekilde devredildiği ve davalıların alacaklı şirketten mal kaçırma çabası içinde oldukları açık olduğu iddia edilerek İİK.md 281/2 maddesi ve 5411 sayılı yasanın ilgili hükümleri uyarınca davacı şirketin bir güven kuruluşu olması sebebiyle teminatsız olarak ihtiyati haciz ve tedbir kararı verilmesi, davacı bakımından davalıların, alacaklıyı zarara uğratmak kastıyla yaptıkları tasarrufun İİK. 277. ve devamı maddelerindeki şartlara uygun olarak iptaline olmadığı takdirde TBK. 19. maddesi gereğince muvazaa nedeniyle iptaline, davacıya, dava konusu taşınmaz üzerinde 2022/1041E.(Eski Esas: 2018/33484E.)sayılı dosyasındaki alacak ve tüm fer’ ilerine yeter miktardacebr-i icra yetkisinin verilmesine, taşınmazın dava dışı 3.kişilere satılmış olması da ihtimal dahilinde olup, bu durumda 3.Şahsın elinden çıkarmış olduğu mallar yerine geçen değere taalluk edeceğinden, değerler nispetin de alacağın faiz ve ferileri ile yapılan takip masrafları da gözetilerek nakden tazminine, yargılama giderleri ile vekalet ücretinin davalılar üzerinde bırakılmasına karar verilmesi talep edilmiştir.

Mahkememizce 04.09.2023 tarihinde davacı vekilinin ihtiyati haciz talebinin teminat mukabilinde kabulüne karar verilmiş olup, davacı vekilince teminat mektubu sunularak ilgili icra dosyasında ihtiyati haciz tatbik edilmiştir.

Mahkemenizce dava dilekçesinde belirtilen adresinize duruşma gününü bildirir davetiye çıkarılmış olup, adresinizden ayrıldığınız gerekçesiyle tebligat yapılamamıştır. Adres araştırmasından da bir netice alınamadığından dava dilekçesi ve duruşma gününün ilanen tebliğine karar verilmiştir.

Durusma Günü: 16/04/2024 günü saat: 09:35'da duruşmada bizzat hazır bulunmanız, veya kendinizi bir vekille temsil ettirmeniz, sulh için gerekli hazırlığı yapmanız, duruşmaya sadece taraflardan birinin gelmesi ve yargılamaya devam etmek istemesi durumunda gelmeyen tarafın yokluğunda yapılan işlemlere itiraz edemeyeceği ,davetiyenin tebliğinden itibaren 2 haftalık kesin süre içinde dilekçelerinizde gösterdiğiniz, ancak henüz sunmadığınız belgeleri sunmanız veya başka yerden getirtilecek belgelerin getirtilebilmesi amacıyla gereken açıklamayı yapmanız, bu hususların verilen süre içinde yerine getirilmemesi hâlinde o delile dayanmaktan vazgeçmiş sayılacağınız hususu, Dava Dilekçesi ve duruşma günü yerine geçerli olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

#ilangovtr Basın no ILN01976544