Retro’ya Modernize Bir Dokunuş

Retro stil ne kadar özgürleştirilebilir? Dönüştürülebilir bir moda çizgisine sahip olan retro desenler modernize ediliyor. Retronun yeni modern halinden ilham almaya ne dersiniz?

Moda dünyasının eskimeyen yüzü retro desenler tek başına bir stil kaynağı olmaktan çıkıp, destek-leyici bir parçaya dönüşürse ne olur? Etkisini kaybetmenin ötesinde dönüşerek devleşen bir çizgiye yaklaşan retro stili modern hayata uyum sağlamaya başlıyor. Modernize bir havanın hakim olmaya başladığı retro desenler puantiyeli elbiselerden hasır çantalara kadar hayatımızın her odak noktasına büyük bir hızla yerleşiyor. Birkaç parça ürün ile sizler de dolabınızı bu yeni havaya uydurabilirsiniz. Fazla modern bir görünüşü retro parçalar ile törpüleyebilir, retro desenlerin eskitilmiş havasını ise popüler ürünler ile gençleştirebilirsiniz. İşte retronun günümüz versiyonunda dönüşüm hali…

Haberin Devamı

Puantiyenin önlenemez geri dönüşü

Hazır giyim markaları, moda defileleri ve sokak stil kurallarını her defasında yeniden yazan bir trend: Puantiyeler.Retro dendiğinde ilk akla gelen desenlerden birisi olan puantiyeler birkaç sezondur, büyük bir hızla geri döndüğünü ispatlarcasına her yerden karşımıza çıkıyor. Moda bloggerlarının son zamanlarda sıklıkla tercih ettiği düğmeli ve belden bağcıklı gömlek modelleri siyah-beyaz puantiyeleri ile retro-modernizm arasındaki dengeyi koruyor. Puantiyeli takımlar,elbiseler, jeanlar ise retro trendin diğer görünümleri arasında yerini alıyor.

Retro’ya Modernize Bir Dokunuş

Fırfırlar tüm ihtişamıyla aramızda

1970-80li yıllara damgasını vuran fırfırlar tekrar aramızda! Etek uçlarında ve elbiselerde karşımıza çıkmaya başlayan fırfır modası tüm romantikliğiyle hayatımıza girmeye hazır. Sade ve maskülen bir görünüm ile birleştirebileceğiniz fırfır detaylar duruşunuzu hareketlendirmek için yeterli olacak. Fazla hareketli ya da romantik bir duruş sergilemekten korkanlar için ise deri, ucu sivri bootiler ile birlikte kullanılan fırfır detaylı elbiseler, basic tişörtler ile birlikte kullanılabilecek uçları fırfırlı kalem etekler iyi bir kaçış yolu olacak.

Haberin Devamı

Hasır çantalarda modern dönüşüm

Bohem stil popülerizmin karşısında mı yoksa aralarında diyalektik ilişki mi var? Bohem ve retronun ana bileşim unsurlarından birisi olan hasır çantalar yenilenmiş çizgileri ile birlikte tüm popüler markaların yeni sezon ürünleri arasında yerini aldı. Klasikleşmiş hasır renkler arasına katılan siyah renkli modeller ise hasır çantaların yenilenmiş yüzünün ufak bir görünümü olarak karşımıza çıkıyor. Deri kayışlar ile süslenmiş, ‘yazı’ detaylı, boncuk işlemeli yeni hasır çantası modelleri ile günümüz modasına uyum sağlamak oldukça kolay.

Retro’ya Modernize Bir Dokunuş

Simit tokalar sokak stiline iniyor

Yerinizi alın, önümüzdeki aylarda sokak stilinde fırtına etkisi yaratacak bir moda akımını açıklıyoruz: 90’ların meşhur scrunchieleri yani, simit tokalar.Hailey Baldwin’in öncülüğünü yaptığı, her evde buluan bu minimalist moda akımının takipçisi değil, öncüsü olmaya ne dersiniz? Rengarenk simit tokalar stilinizi retro bir esintiye dönüştürecek, sokak stilinde görülmesi ile birlikte ise modanın yeni trendi olacak.

Retro’ya Modernize Bir Dokunuş

Haberin Devamı

Cat eye gözlükler ile havalı bir duruş

Cat eye gözlükler retro moda akımının en yeni görünümleri arasında yerini aldı.Her sezona uygun ‘fonksiyonel’ bir parça olan cat eye gözlüklerin kırmızı ve beyaz çerçeveli modelleri ise sizi direk birkaç yıl geriye götürecek. Yenilenmiş modelleri ile duruşunuza renk katacak cat eye gözlükleri, günlük hayatınızın şık bir parçası haline getireceksiniz. Retro’ya saygı duruşuna hazır mıyız?

Retro’ya Modernize Bir Dokunuş