Hatay Reyhanlı Ve Keşan Tso'ları Kardeş Oda Oldu

Reyhanlı Ve Keşan Tso'ları Kardeş Oda Oldu

08.09.2019 - 20:43 | Son Güncellenme:

Reyhanlı ve Keşan TSO'ları kardeş oda oldu

Reyhanlı Ve Keşan Tsoları Kardeş Oda Oldu

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay), (DHA) - HATAY’ın Reyhanlı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) ile Edirne’nin Keşan ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) arasında ‘kardeş oda protokolü’ imzalandı.
Reyhanlı TSO Başkanı Necmettin Zaroğlu beraberinde başkan yardımcısı ve meclis başkanı ile yönetim kurulu üyeleri Abdullah Sait Şanverdi, Cuma Kaynar, Ahmet Muşluoğlu, Ali Sidal, Ahmet Hüseyin Abay, Ahmet Anılar, Ahmet Şamlioğlu, Orhan Yüksel ile Edirne ilinin Keşan ilçesine gitti. Burada Keşan Ticaret ve Sanayi odası(TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, yönetim kurulu ve meclis başkan ile üyeleri Orkun Özkaya, Kadir Mutaf, Sevtap Engin, Selçuk Ataklı, Uğurcan Urgan Erdem Başak’ın da katıldığı toplantıda Reyhanlı ve Keşan ilçeleri TSO olarak ‘kardeş oda protokolü’ imzaladılar.
BİRLİKTE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ
İki oda arasında imzalanan protokolle üyelerine daha iyi hizmet standartları sağlayabilmeyi ve bölgesel ekonomik gelişme birliktelikleri ve projeler konusunda işbirliği yapmayı planladıklarını söyleyen Reyhanlı TSO Başkanı Zaroğlu, Keşan TSO ile kardeş oda olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Zaroğlu, “Barış ve medeniyetin başkenti Hatay’ın Reyhanlı ilçesi TSO olarak, Keşan TSO ile birlikte ‘kardeş oda protokolü’ ile bölgedeki çalışmalarımıza katkı sağlamayı hedefliyoruz. Lojistik olarak Türkiye’de ikinci konumdayız. Ticaret olarak 2011 öncesi tüm Arap Yarım Adasını kapsar iken bölgede yaşadığımız olumsuzluklar nedeniyle, güvenlik gerekçesiyle duraksamalara uğradık. Orada kalkan görevi görüyoruz. O coğrafya bizim kaderimiz ve bununla gurur duyuyoruz. Ortadoğu bölgesinde yaşanan bu gelişmelerin bir an önce normale dönmesini temenni ediyoruz. Hatay, Türkiye’de ekonomi anlamında ilk 9’un içinde yer alıyor. Demir-çelik, tarım, lojistik, ithalat ihracat anlamında çok iyiyiz. 2011 öncesi durumumuza yine gelmek ümidi içindeyiz” dedi.
KEŞAN VE REYHANLI BİRBİRİNE BENZİYOR
İki ilçenin gelir kaynaklarının başında tarımın geldiğini söyleyen Keşan TSO Başkanı İsmail Şapçı, Keşan ve Reyhanlı birbirine benzer iki sınır ilçesi olduğunu belirtti. “İki ilçenin de gelir kaynaklarının başında tarım, ticaret ve turizm geliyor. Biz de burada tarımda uzmanlaştık. Bahçecilik ve meyvecilik de iyi gidiyor. Ticaret anlamında da yakınız ve nüfus olarak da yakınız. İki ilçenin ekonomisini geliştirmek amacıyla buluştuk. Daha iyi ilerleyeceğimizi umuyoruz. Sizlerin batıya bizlerin doğuya açılması amacıyla bu buluşmayı önemsiyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra “Kardeş Oda Protokolü” imzalandı. Her iki oda da imzalanan protokolün hayırlı olmasını diledi.
Heyetler daha sonrada Keşan’da STK’ları da ziyaret ederek çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldılar.

FOTOĞRAFLI