Dünya Riyad’a neredeyse gelen kalmadı!

Riyad’a neredeyse gelen kalmadı!

19.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’da kaybolmasının ardından Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenmesi planlanan “Geleceğe Yatırım Girişimi” (FII) konferansından, neredeyse tüm büyük firma temsilcileri ve diplomatlar çekildi.

Riyad’a neredeyse gelen kalmadı

Son olarak ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, İngiltere’nin Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox, Hollanda Maliye Bakanı Wopke Hoekstra ve Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire de konferansa katılmayacaklarını açıkladı. IMF Başkanı Christine Lagarde da konferanstan çekildiğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Konferanstan çekilen firmalar arasında Google, Uber, Virgin, Viacom, Ford, Mastercard ve HSCB gibi dev şirketler bulunuyor. İş dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra uluslararası basın kuruluşları da konferanstan desteğini çekiyor. New York Times, CNN, CNBC, Financial Times, Huffington Post, ve Bloomberg konferanstan sponsorluğunu çeken ya da katılmayacağını açıklayan kurumlar arasında yer alıyor. Zirvenin internet sitesinde yer alan ‘Konuşmacılar’ sayfası da yayından kaldırılmış durumda.

Yazarlar