SAÇ NAKLİNDE ROBOTİK SAÇ CERRAHİSİ DEVRİ

Kadın ve erkeklerin en büyük sorunlarından biri olan saç kaybı günümüzde birçok yöntemle giderilebiliyor. En gözde yöntemlerin başını ise saç nakli çekiyor. Türkiye ve Avrupa’da saç nakli konusunda lider olan Esteworld Sağlık Grubu, saç naklinde robot cerrahisini Türkiye’ye getirerek ilk uygulayan sağlık grubu oldu. Şuanda sadece Esteworld’de uygulanan bu sistem sayesinde saç nakli isteyenler dünya ile aynı anda bu teknolojiden faydalanabilecek.

ABD, İngiltere ve Japonya’da kullanılan ve büyük talep gören ‘saç robotu’ artık Türkiye’de. Tüm dünyada yoğun ilgi gören Robotik Cerrahi Teknolojisi Türkiye’de de geniş bir yanı uyandırdı. Sadece Esteworld’de uygulanan Robotik Saç Cerrahisi Teknolojisine yurtiçi ve yurtdışından yoğun talepler gelmekte.

Haberin Devamı

Esteworld, robotik cerrahide devrim yaratan saç robotunu Türkiye’ye getirdi ve saç ekimleri ‘saç robotu’ ile uygulamaya başlandı. Böylece Yurt içi ve yurtdışından gelen yoğun taleplerle saç naklinde hatasız nakil devrini başlatmış olduk

Nasıl yapılıyor?

Peki devrim olarak nitelendirilen bu transfer nasıl yapılıyor? Robot tarafından toplanacak foliküler birimlerin bulunduğu alan işaretleniyor. Robotunun foliküler birimleri tanıması, takip etmesi ve kayıp olmadan alınması için donör alandaki saçlar 1 mm olacak şekilde kısaltılıyor. Donör alana anestezi uygulanıyor. Robotun saç foliküllerine zarar vermeden kayıpsız şekilde alınmasını sağlamak için gergi aparatı alınacak bölgeye sabitlenir. Bu şekilde robot hassas şekilde çalışmaya başlar.

Otomasyon sistemi tarafından kontrol edilen 4 parametre bulunuyor. Ekran operatörü alınacak folikülün derinliğini beliriyor, robot ise operatöre bağlı çalışıyor. CD parametresi iç derinliği temsil ediyor. Delgi punch saç derisinin ne kadar derinliğe inilmesi gerektiğini otomatik belirliyor.

Operatör ekranı kişinin cilt yapısını belirleyerek saç köklerinin alınacağı alanda ne kadar derinliğe inmesi gerektiğini cihaza belirtiyor. Robot da otomatik olarak bu işlemi yapıyor.

Haberin Devamı

Son parametre kesme açısı. Donör bölgedeki saçların çıkış yönüne göre açılarının ortalaması alınıyor ve hesaplanıyor. Robot kendisini otomatik olarak bu açıya göre ayarlar, operatör isterse bu açıyı küçük adımlarla artırabilir ya da azaltabilir.

Doğal görünüm sağlıyor

Robotik kollar donör alandaki saç köküne her açıdan görüntüleme sağlıyor. Robotik görüntüleme sistemi saniyede 50 kez güncelleniyor. Robot, özel büyüteci sayesinde foliküler birimde 10.000 kat büyüme sağlayarak hata payını ortadan kaldırıyor.

Operasyon sonrası donör alanda doğal görünüm sağlanması, robot algoritmaları sonucunda gerçekleşiyor. Saçların çıkma yönleri tamamen robota bağlı, hata payı sıfıra yakın oluyor ve tamamen doğal görünüyor.

Bir seansta, alınabilecek sağlıklı olan tüm saç kökleri alınıp ekilebiliyor. İkinci seans ertesi gün yapılabiliyor. Süreç tamamlandığında saç istenildiği şekle sokulabiliyor.