Tatil Roma tarihi eserlere zarar verenlere para cezası kesecek

Roma tarihi eserlere zarar verenlere para cezası kesecek

13.06.2017 - 09:53 | Son Güncellenme:

İtalya'nın başkenti Roma'da zaman zaman turistler yüzünden zarar gören bazı tarihi çeşmelerin korunması amacıyla bu çeşmeler etrafında oturan ve yemek yiyen kişilere 240 Avro para cezası kesme kararı alındı.

Roma tarihi eserlere zarar verenlere para cezası kesecek

İtalya'nın başkenti Roma'da belediye başkanı Virginia Raggi, kentte yıllar içinde tahrip edilen ve zarar gören yaklaşık 40 çeşmeyi koruma amaçlı bir yasayı imzalayarak yürürlüğe soktu.

Haberin Devamı

Raggi herkesin Roma'nın güzelliğine saygı duyması gerektiğini, 40 Avro ile 240 Avro arasında değişen ceza bedellerinin yanı sıra Roma polisinin bu eserleri daha sıkı gözlemleyeceğini, kenti korumaları gerektiğini ve nezaketin oldukça önemli olduğunu belirtti.

Roma'nın bu yeni kararının bir benzeri geçtiğimiz günlerde yine İtalya'nın Floransa kentinde alınmış, Floransa belediye başkanı tarihi yapıların üzerinde oturanlara su püskürtüleceğini ifade etmişti.

Roma tarihi eserlere zarar verenlere para cezası kesecek

Roma'nın bu kararı almasında geçtiğimiz yıllarda meydana gelen bazı olaylar etkili oldu.

2015 yılında Hollandalı futbol taraftarları İspanyol Merdivenleri'nin hemen başında yer alan ve 17. yüzyıl eseri olan Fontana della Barcaccia Çeşmesi'ne zarar vermiş ve çeşmenin suyunu bira şişeleri fırlatarak kirletmişti.

Haberin Devamı

Amalfi Sahilleri Vietri Sul Mare rehberimize göz atın!

Bu yılın bahar aylarında bir kişi de Aşk Çeşmesi'nde çırılçıplak yüzmüştü.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü