Ege Roman yazıyor

Roman yazıyor

23.02.2018 - 01:17 | Son Güncellenme:

Türkiye’de eşi benzeri görülmemiş bir altyapı hamlesi gerçekleştiren Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu’da yetişen milli futbolcu Cengiz Ünder Avrupa’da adından söz ettiriyor. İtalyan devi Roma’da forma giyen genç yıldız, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez forma giydiği maçta 1 gole imza attı ve tarihe geçti

Roman yazıyor

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Altınordu, altyapısından kaliteli oyuncular yetiştirmesiyle her geçen gün marka değerini yükseltiyor. Başkan Seyit Mehmet Özkan’ın altyapı yatırımı ve vitrine çıkardığı futbolcularla önce Türkiye’de sonra Avrupa’da tanınan bir marka haline gelen kırmızı lacivertliler, Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder gibi başarılı isimlerin Avrupa kapısını araladı.

Haberin Devamı

5 yıl Roma’yı yakacak

Türkiye’de altyapı ve tesisleşme konusunda tek örnek olan İzmir ekibinde yetişen Cengiz Ünder, 2016’da henüz 19 yaşındayken Süper Lig takımı Medipol Başakşehir’de forma giymeye başladı. Süper Lig’de 43 maçta 9 gol 7 asistle oynayan Cengiz Ünder sezon başında İtalyan devi Roma’ya 15 milyon Euro’ya transfer oldu. İtalyan ekibiyle 5 yıllık sözleşme imzalayan Ünder son haftalarda gösterdiği performansla adından sıkça söz ettirdi.

Cengiz boş geçmedi!

Roma formasıyla şu ana kadar 19 maça çıkan genç futbolcu bu karşılaşmaların 11 tanesinde sahaya ilk 11’de çıkarak 5 gol ve 1 asistle oynadı. Son haftalarda form grafiği yüklesen ve Serie A’da forma giydiği son 3 maçta 4 gol atıp 1 asist yapan genç kanat oyuncusu Şampiyonlar Ligi’ne de adını yazdırdı. UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk’e 2-1 mağlup olan Roma’nın tek golü 41. dakikada genç oyuncu Cengiz Ünder’den geldi. Milli futbolcu Cengiz Ünder, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez forma giydiği maçta 1 gole imza attı ve alkış topladı. Karşılaşmaya ilk 11’de başlayan Cengiz, 71. dakikada oyundan alındı. Roma Kulübü, Cengiz’in golünün ardından yaptığı paylaşımda, “Yine o! Cengiz durdurulamıyor” ifadelerini kullandı. Attığı bu golle 20 yaşındaki Cengiz, Şampiyonlar Ligi’nde gol atan en genç Türk oldu.

Haberin Devamı

Değeri arttı

Genç yaşına rağmen sergilediği futboluyla göz dolduran ve değerini katlayan genç yıldız, Avrupa’nın 5 büyük liginde oynayan en değerli 100 genç futbolcu listesine girdi. CIES Football Observatory’un yaptığı araştırmaya göre Cengiz Ünder, 21 milyon 300 bin Euro değeriyle bu listede 48. sırada yer aldı.

Yazarlar