Gündem Rotamız Ermenistan!

Rotamız Ermenistan!

22.04.2018 - 14:20 | Son Güncellenme:

Ermenistan, tarihi ve turistik yerleriyle birçok gezginin uğrak mekanı olmuştur. Mistik havası insanları büyülemeye devam eden Ermenistan, antik kalıntıları, kiliseleri ve Sevan gölüyle karşınızda…

Rotamız Ermenistan

Genel hatlarıyla Ermenistan

Haberin Devamı

Başkenti Erivan olan Ermenistan’ın resmi dili Ermenicedir. Ülke yarı başkanlık sistemiyle yönetilmektir. Para birimi olarak Ermeni Dramı kullanılmaktadır. Ülke jeopolitik olarak Güney Kafkasya’da bulunmaktadır. Ülkenin yüzölçümünde Sevan Gölü geniş yer kaplamaktadır. Ülkede siyasi olaylar toplumsal ilişkileri etkilemektedir. Örneğin Dağlık Karabağ meselesi, Azerbaycan ile arasında hâlâ devam eden bir problemdir. Bu yüzden ülkede Azerice konuşulduğunda tepki gösterilme ihtimali vardır. Ülke 3000 yıl kadar eskiye dayanan tarihi kültürel mirasa sahiptir. Manastır ve kiliseleriyle pek çok turistin ilgisini çekmektedir. Ülke antik eserlerinin yanında doğal cennet diyebileceğimiz yerlere sahiptir. İnançlar konusunda çeşitli dinden insanlara rastlamak mümkündür.

Haberin Devamı

Ermenistan’da mutfak kültürü ve festivaller

Yemek kültüründe komşu olduğu ülkelerin mutfağından etkilenmişlerdir. Dolayısıyla Azerbaycan, İran ve Türkiye mutfağından izler görülebilmektedir. Eski medeniyetlerle olan etkileşimi mutfaklarında çok farklı tatlara, soslara sahip olmasını sağlamıştır. Gittiğinizde denemenizi mutlaka tavsiye edecekleri çorbalar arasında Borscht yer alır. Ermeniler mutfaklarında kendilerine has baharatlara sahiptir. Bu baharatlar örneğin tavuk ve domuz eti kullanılarak yapılan Khorovats’tı daha lezzetli hâle getirmektedir. Ermeniler için yemek hayatlarında çok önemli yere sahiptir. Yemeğe verdikleri önemi festivallerinden de anlayabilirsiniz. Yemeklerinde öne çıkan besinleri tanıtmak amacıyla festivaller düzenlemişlerdir. Örneğin ekmek çeşitlerini tanıtılan “Dağdaki Ekmek” festivali oldukça ünlüdür. Gift of Syunik’te ise votka çeşitleri ön plandadır. Festivalde hem yapılışını izleyebilir hem votka deneyebilirsiniz. Balığı da oldukça seven halk sevgilerini Balık Festivali adı altında taçlandırmıştır. Eğlenmeyi seven ve gece hayatı renkli olan Ermeniler eğlenceye düşkünlüklerini festivallerde de gösterirler.

Ermenistan’da nereye gitsek?

Noravank Manastırı: Birkaç kiliseden oluşan yüksek dağlara inşa edilmiş manastırdır. Manastırdan görülen manzara görülmeye değerdir.

Haberin Devamı

Dilijan National Park: Biyoçeşitlilik konusunda oldukça zengin bir parktır. Yeşilin en huzur verdiği yerler arasında sayılabilir.

Erivan Opera Binası: Opera seven turistlerin oldukça çeken opera binasıdır.

Geghard Manastırı: Trabzon’daki Sümela Manastır’ına benzer şekilde inşa edilmiş manastırdır. Dünya Mirası Listesinde yer almıştır. Yapım tarihi orta çağa dayanmaktadır.

Ermenistan Tarih Müzesi: Tarihe dair birçok ilginç bilgiye sahip olabileceğiniz müzedir. Ermenistan’ı daha yakından tanıma fırsatının bu müzede olduğu söylenebilir.

Yazarlar