Dünya Ruhani: Varlıkları sorunların kaynağı!

Ruhani: Varlıkları sorunların kaynağı!

24.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin insansız hava aracının İran hava sahasını ihlal edip tüm uyarıları dikkate almadığı için düşürüldüğünü belirterek, “ABD’nin müdahaleci askeri varlığı bölgedeki sorunların kaynağıdır. Tüm uluslararası kuruluşlardan ABD’nin saldırganlığına karşı uygun tepkiyi ortaya koymalarını bekliyoruz” dedi.

Ruhani: Varlıkları sorunların kaynağı

İran Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Ruhani, Tahran’da resmi temaslarda bulunan Parlamentolararası Birlik (PAB) Başkanı Gabriela Cuevas Barron ile bir araya geldi. Bölgesel ve küresel birçok sorunun ABD başta olmak üzere bazı ülkelerin politikaları nedeniyle yaşandığını ifade eden Ruhani, tek taraflı politikaların dünyadaki en büyük sorunu oluşturduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 2231 sayılı kararına uyduklarını ancak yine de cezalandırıldıklarını savunan Ruhani, ABD’nin İran’a ilaç ve gıda ürünlerinde de yaptırım uyguladığını belirtti. “ABD saldırganlığının bölgedeki yeni gerginliğin başlangıcını teşkil ettiğine” dikkati çeken Ruhani, “ABD’nin müdahaleci askeri varlığı bölgedeki sorunların kaynağıdır. Bu durum son süreçte de problemler meydana getirmiştir” dedi.