Tatil Rüya adası Boracay turistlere yasaklanıyor!

Rüya adası Boracay turistlere yasaklanıyor!

10.04.2018 - 16:54 | Son Güncellenme:

Boracay adası, Filipinler'in en önemli doğal güzelliklerinden birine sahip. Turkuaz denizi ve hayranlık uyandıran kumsalıyla Boracay, turistlerinde yoğun ilgisiyle karşı karşıya. Ancak yetkililer adanın turistik kullanımını yasaklama hazırlığında.

Rüya adası Boracay turistlere yasaklanıyor

Boracay, Filipinler'in en ünlü adaylarından biri. Ada ülkesi olan Filipinler'in orta kesimlirinde yer alan Boracay adası, başkent Manila'nın da güneyinde bulunur. Her yıl yükselen bir turist trendine sahip olan Boracay, özellikle gençlerin ve balayı çiftlerinin tercihi konumunda. Ancak Barocay adasının gördüğü yoğun ilgi yetkilileri harekete geçirdi.

Haberin Devamı

10.32 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip olan Boracay adasının geçtiğimiz on ayda 1.5 milyon ziyaretçi ağırlaması kapasite sorunu ve çevre kirliliğini gündeme getirdi. Yetkililer meydana gelen çevre kirliliği ve kalabalığın önlenmesine yönelik adımlar atma hazırlığında. Buna göre önümüzdeki günlerden itibaren altı aylık süre boyunca Barocay adasına turistlerin girmesine izin verilmemesi düşünülüyor. Böylelikle, adada oluşan kirlilğin ortadan kaldırılması hedefleniyor. Fakat adanın en büyük gelir kaynağının turizm olması nedeniyle, pek çok kişi de bu karara karşı çıkmakta.