Dünya S-400 açıklamasında ABD’den geri adım

S-400 açıklamasında ABD’den geri adım

21.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell’in “Rusya’dan S-400 füze savunma sistemleri satın almaya hazırlanan Türkiye’ye yaptırım uygulanabileceği” yönündeki açıklamasının ardından, Savunma Bakanlığı, bu konuda daha sağduyulu bir yaklaşım sergiledi.

S-400 açıklamasında ABD’den geri adım

Pentagon Sözcüsü Dana White, “Bu füze sistemlerinin uyumsuzluğu konusunda Türkler ile konuşmaktayız. Sonuçta, Türkler en iyi stratejik çıkarları konusunda kendileri karar verecek. Bunu belirleyecek olan Ankara” yanıtını verdi. White, “Türkiye’yi böyle bir alımdan vazgeçirme çabaları sürüyor mu?” sorusunu da “Bu füze sisteminin NATO sistemi ile uyuşmazlığı konusundaki endişelerimizle ilgili Türk yetkililerle görüşmeyi sürdürmekteyiz” diye yanıtladı.

Haberin Devamı

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, “Mitchell’in sözleri, bir şantaj örneği. Washington, ABD’li şirketler için haksız rekabet ortamı oluşturmaya çalışıyor” dedi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in dün S-400’lerle ilgili yaptığı ‘Türkiye’nin ulusal kararı’ açıklamasını hatırlatan Lavrov, “ABD, İttifak üyesi olarak, NATO Genel Sekreteri’nin dile getirdiği kolektif düşünceyi dikkate almalı” diye konuştu.

Yazarlar