Dünya ‘Saakaşvili, Poroşenko'ya barış teklif etti' iddiası

‘Saakaşvili, Poroşenko'ya barış teklif etti' iddiası

16.12.2017 - 23:31 | Son Güncellenme:

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı ve eski Odessa Valisi Mihail Saakaşvili'nin Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko'ya barışma teklifi içeren bir mektup gönderdiği ileri sürüldü.

‘Saakaşvili, Poroşenkoya barış teklif etti iddiası

Ukrayna'nın TSN haber portalının kendi kaynaklarına dayandırdığı haberde, Saakaşvili'nin Poroşenko'ya bir mektup göndererek, barış teklifinde bulunduğu ifade edildi.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Poroşenko'nun elinde böyle bir mektup var. Mişa (Mihail Saakaşvili) barış teklif ediyor" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Öte yandan Saakaşvili'nin ekip üyeleri, liderlerinin Poroşenko'ya böyle bir teklifte bulunup bulunmadığından haberdar olmadıklarını ifade etti. Sputnik'te yer alan habere göre; ‘Yeni Güçler Hareketi' partisinin üyelerinden Yuriy Derevyanko, "Böyle bir şeyden haberim yok. Yolsuzlukla mücadele mahkemesi, seçim yasası, soruşturma yasası ve başsavcının istifası olan taleplerimiz yerine getirilirse barış yapılır" ifadelerini kullandı.

'GÖZALTINA ALINMIŞTI'

Saakaşvili, suç örgütlerine yardım ettiği ve onların suçlarını örttüğü iddiasıyla geçen hafta Ukrayna istihbarat görevlilerince oturduğu binanın çatısında gözaltına alınmış ancak destekçilerinin müdahalesiyle güvenlik güçlerinin elinden kurtulmuştu.
Ukrayna Başsavcılığı'nın yakalama kararıyla Saakaşvili, birkaç gün sonra tekrar gözaltına alınmış ve geçen salı günü hakim karşısına çıkarılmıştı. Saakaşvili, duruşmanın ardından serbest bırakılmıştı.