Cilt Bakımı Sabah şişen gözlere öneriler

Sabah şişen gözlere öneriler

14.02.2018 - 13:25 | Son Güncellenme:

Sabah kalktığınızda göz kapaklarınız şiş mi uyanıyorsunuz? Bunun birçok sebebi olabilir. Başlıca nedenleri stres,yorgunluk, uykusuzluk ya da aşırı uyumadır. Sabahları şişen gözleriniz için birçok doğal çözüm mevcuttur.

Sabah şişen gözlere öneriler

Buz

Haberin Devamı

Halk arasında da bilindiği gibi şişliklere iyi gelen buz, gözler için de kurtarıcı bir çözümdür. Buz hızlı ve pratik olması nedeniyle en çok tercih edilen yöntemler arasındadır. Bir parça buzu göz kapaklarınıza ve çevresine dairesel hareketlerle uygulamanızla hızlanan kan dolaşımı,şişliklerden kurtulmanızı sağlayacaktır.

Çiğ patates

Buzdolabında bir süre bekletilen çiğ patatesi dilimleyerek gözlerinizin üstünde gezdirin. Bu işlemden sonra gözlerinizi bol su ile durulamayı ihmal etmeyin.Patatesin soğuk uygulanmasının nedeni buz yönteminde de olduğu gibi kan dolaşımını hızlandırmasıdır.

Spor yapmak

Toksinlerin vücutta birikmesi tüm vücut için olduğu gibi gözler için de zararlıdır. Uyandığınızda gözleriniz şişmişse bunun nedeni toksinlerin, yani vücut ödeminin göz havuzlarında birikmesinden kaynaklanıyor olabilir. Bu ödemin vücuttan atılması için düzenli olarak spor yapmak etkili bir çözümdür.

Haberin Devamı

Yastık duruşu

Uyurken yastığınızın duruş pozisyonuna dikkat edin. Yastığınızın yüksek olması sizi sabah şişen gözlerden kurtaracaktır.

Bol su

Su içmenin her koşulda kurtarıcı olduğu bilinir.Günde en az 10-12 bardak su içmek vücudunuzdaki şişliklerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca kafein tüketiminden uzak durmaya özen göstermelisiniz.

Çay poşetleri

Siyah veya yeşil çay poşetlerini demleyipılık hâle getirdikten sonra 10-15 dakika kadar gözlerinizin üzerinde bekletin. Gözlerinizin şişliğinin indiğini ve rahatladığını hemen farkedeceksiniz.

Yumurta beyazı

Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıp beyaz kısmını iyice karıştırın. Karıştırdığınız yumurtayı bir fırça yardımıyla gözaltlarınıza ve göz kapağınıza uygulayın, kurumasını bekleyin. Gözlerinizdeki gerginliği hissedeceksiniz.Ayrıca bu gerginlik gözçevresindeki kırışıklıklar içinde oldukça faydalıdır. Kuruyan yumurtayı 5-10 dakika daha gözlerinizde tuttuktan sonra bol su ile durulayınız.

Sigara kullanımı

Sigaranın insan vücuduna olan zararı bilimsel olarak ispatlanmış bir gerçektir. Bu durum gözler içinde sorun teşkil etmektedir. Sabah olan şişliklerin nedenlerinden biri de sigara kullanımı olabilir. Buna çözüm olarak aşırı alkol ve sigara kullanımından uzak durulması önerilir.

Yazarlar