Kültür Sanat Sabahattin Ali 110 Yaşında

Sabahattin Ali 110 Yaşında

22.05.2017 - 15:33 | Son Güncellenme:

Zorlu Performans Sanatları Merkezi, ‘Vestel Gururla Yerli Konserleri’ kapsamında, Atlantis Yapım işbirliğiyle, yerli müzik sahnesinin önemli isimlerini ağırlamaya devam ediyor.

Sabahattin Ali 110 Yaşında

24 Mayıs'ta Türk edebiyatının en saygın yazarlarından Aysun ve Ali Kocatepe’nin Sabahattin Ali'nin anısına gerçekleştireceği, ‘Sabahattin Ali 110 Yaşında’ konserine ev sahipliği yapacak Zorlu PSM’nin Drama Sahnesi’nde gerçekleşecek olan bu özel konserde Edip Akbayram, Zara ve Koray Avcı da konuk sanatçı olarak müzikseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Aysun Kocatepe ve Ali Kocatepe’nin bu yıl hayata geçirdiği “Sabahattin Ali 110 Yaşında” konser serisinin gala gecesi Vestel Gururla Yerli Konserleri kapsamında 24 Mayıs’ta Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde gerçekleşecek. ‘Kuyucaklı Yusuf’, ‘İçimizdeki Şeytan’ ve ‘Kürk Mantolu Madonna’ romanlarının yanı sıra ‘Değirmen’ gibi günümüze kadar ulaşmış öyküleri, şiirleri ve ‘Esirler’ adlı oyunu Türk edebiyatına armağan etmiş Sabahattin Ali’nin bir çok şiiri bugüne kadar birçok besteci tarafından şarkı haline getirildi.

Sabahattin Ali’nin şiirlerini en çok besteleyen sanatçılardan biri olan Ali Kocatepe’nin, değerli yazarın dizeleri üzerine bestelediği ‘Ben Sana Vurgunum’, ‘Melankoli’, ‘Çocuklar Gibi’, ‘Meskenim Dağlar’, ‘Geçmiyor Günler’, ‘Çakır’, ‘Benimsin Diyemediğim’ ve ‘Yaşamak’ isimli şarkılar, çeşitli albümlerde, Ali Kocatepe’nin yanı sıra Nükhet Duru, Sezen Aksu, Aysun Kocatepe, Modern Folk Üçlüsü, Mahsun Kırmızıgül, Kubat, Korhan Futacı, Işın Karaca gibi birçok sanatçı tarafından yorumlandı.

Haberin Devamı

Aysun ve Ali Kocatepe’nin bu yıl hayata geçirdiği “Sabahattin Ali 110 Yaşında” konserlerinin, 24 Mayıs’ta Vestel Gururla Yerli Konserleri kapsamında Zorlu PSM’de gerçekleşecek olan konserde, Edip Akbayram, Zara ve Koray Avcı da bu özel konserin konuğu olarak sahne alacak.

Aysun ve Ali Kocatepe’nin çok özel şarkılardan bir repertuvar hazırladığı ve ikiliye Grup Rapsodi’nin eşlik edeceği gecenin biletlerine Biletix.com, Zorlupsm.com siteleri ile Zorlu PSM gişelerinden ulaşılıyor.

'Sabahattin Ali 110 Yaşında' Aysun ve Ali Kocatepe Konseri 24 Mayıs // Drama Sahnesi
Konuk Sanatçılar: Edip Akbayram – Zara – Koray Avcı
Saat: 21:00

Bilet Fiyatları:
1.kategori – 90,00 TL
2.kategori-70,00 TL
*Öğrenci biletleri %20 indirimlidir.