Ekonomi Sabiha Gökçen milli geliri uçuruyor

Sabiha Gökçen milli geliri uçuruyor

26.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), yolcu sayısı ve kargo taşımacılığına göre doğrudan ve dolaylı olarak sağladığı 45 bin istihdamın yanı sıra yaklaşık 23 milyar TL katma değerle gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 1’lik kısmının yaratılmasına katkıda bulunuyor.

Sabiha Gökçen milli geliri uçuruyor

İSG’den yapılan açıklamaya göre, güçlü yatırımları sayesinde elde ettiği yolcu artış oranları ve sağladığı istihdamla, sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da birçok başarı elde eden İSG, Türkiye ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. Araştırma şirketi İstanbul Ekonomi Danışmanlık tarafından yapılan ekonomik etki analizine göre, İSG 2015 yılı yolcu ve kargo gerçekleşmelerine göre doğrudan ve dolaylı olarak sağladığı 45 bin istihdamın yanı sıra yaklaşık 23 milyar TL katma değerle Türkiye’nin GSYH’sinin yüzde 1’lik kısmının yaratılmasına katkıda bulunuyor.

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’nın (EUROCONTROL) 2017 yılında yayınladığı uzun vadeli havayolu trafik trendleri raporu esas alınarak yapılan analizler, İSG’nin katkısının 2023 yılında ise 75 bin istihdam ve 44 milyar TL katma değerle GSYH’nin yüzde 1.5’lik kısmına erişeceğini gösteriyor.

Haberin Devamı

İSG’nin Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı (CFO) Fikret Cömert, yeni yatırımlarla birlikte Avrupa’nın önemli havalimanları arasında hızla yükseldiklerini söyledi.