Güzellik Saç açma yöntemleri

Saç açma yöntemleri

11.06.2018 - 16:17 | Son Güncellenme:

Evde kendi kendinize uygulayabileceğiniz saç açma yöntemleri ile saçlarınıza hiçbir zarar vermeden renginde dilediğiniz gibi değişiklikler yapabilirsiniz. Kuaförlere tonlarca para verip istemediğiniz bir saç rengine sahip olmak yerine evde doğal biçimde uygulayacağınız saç açma yöntemleri ile saçlarınız hem sağlıklı bir görünüme hem de dilediğiniz renk görünümüne sahip olacak. Kadınlar tarafından en çok tercih edilen saç açma yöntemleri neler, nasıl uygulanır sizler için hazırladığımız yazıya göz atarak bilgi alabilir, evde bu yöntemleri kolay bir şekilde deneyebilirsiniz.

Saç açma yöntemleri

Sizler de her kadın gibi saçlarınıza çok önem veriyor, sağlıklı ve güzel bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız evde basit bir biçimde uygulayabileceğiniz saç açma yöntemlerini tercih edebilirsiniz. Birçok farklı ve doğal malzeme ile uygulayabileceğiniz saç açma işlemleri, saçlarınızda doğal ışıltılar ortaya çıkartarak sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlayacak. Kuaförlerde kimyasal işlemlere maruz kalmış, sağlıksız bir saç yerine tercih edebileceğiniz bu saç açma işlemleri sayesinde hem maddi anlamda daha az zararlı çıkacak hem de saçlarınızın yıpranmasını engelleyebileceksiniz. Her evde bulunan malzemeler ile birlikte hazırlayabileceğiniz saç açma yöntemleri neler, gelin birlikte göz atalım.

Saç açma yöntemleri neler?

Saçınıza doğal ve sağlıklı bir biçimde uygulayabileceğiniz saç açma yöntemleri arıyorsanız bu yazımız tam size göre. Tamamı doğal malzemelerden elde edilen ve çok tercih edilen saç açma yöntemleri neler, nasıl uygulanır bu soruların tamamı yazımızın devamında yer alıyor, işte o yöntemler…

Karbonat ile saç rengi açma

Saç açma yöntemleri
Malzemeler

-1 tatlı kaşığı karbonat
-Su

Nasıl uygulanır?

Bir kase içine suyu ve karbonatı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı saçlarınızın tamamına ya da sadece açılmasını istediğiniz bölgelere uygulayın. Bu yöntemi haftada ya da 10 günde bir olacak biçimde saçlarınıza uygulayarak etkili olmasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntem diğer yandan da saçlarınızı toksinlerden ve diğer zararlı maddelerden ayıracak.

Evde saç rengi açma

Saç açma yöntemleri

Malzemeler

-1,5 tatlı kaşığı Hidrojen Peroksit
-2 tatlı kaşığı karbonat
-1 kase
-1 fırça

Nasıl uygulanır?

Bir kase içinde hidrojen peroksit ve karbonatı karıştırıp macun haline getirin. Kıvamlı karışımı tüm saçınıza sürün, tarak yardımı ile dağıtın ve bu şekilde 3-4 saat kadar bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın. Saç açma yöntemleri arasında sıklıkla tercih edilen bu yöntemin etkili olması için düzenli aralıklar ile kullanım yapılması gereklidir.

Kolay saç açma yöntemi

Saç açma yöntemleri

Malzemeler

-1 paket sallama papatya çayı
-Su

Nasıl uygulanır?

Kaynamış su içinde çay poşetini 10-15 dakika kadar bekletin, bu su ile saçlarınızı günde bir kere yıkayın ve sonrasında şampuanlayın. Durulamadan önce 15-20 dakika bekleterek saçlarınızın doğal bir şekilde açıldığına tanık olabilirsiniz.

Siyah saç rengi açma

Saç açma yöntemleri

Malzemeler

-Bal
-Su

Nasıl uygulanır?

Bal ile suyu bir kasenin içinde karıştırın. Sonrasında bu karışımı nemli olan saçlarınızın tamamına uygulayın, saçınızı boneyle örtün ve 30-40 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayıp,şampuanlayın. Bu karışımı dilerseniz eşit miktarda zeytinyağı ve bal ile hazırlayıp, aynı yöntem ile saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

Boyalı saç rengini açma

Saç açma yöntemleri

Malzemeler

-C vitamini tableti
-İngiliz karbonatı
-C vitamini ampulü
-Şampuan
-Badem,hint ya da fındık yağı

Nasıl uygulanır?

Saç açma yöntemleri arasında yer alan ve boyalı saç rengini açmak için kullanılan bu yöntemde öncelikli olarak tabletlerden 10 tanesini ezin, yarım paket karbonat ile karıştırın, karışımın üzerine C vitamini ampulünü kırın, şampuanı ekleyin ve son olarak saç bakım yağını da ilave ederek iyice karıştırın. Karışım hazır hale geldiğinde saçınıza boya sürer gibi masaj yaparak sürün, 1 saat bekleyin ve sonrasında saçlarınızı yıkayın. Bu yöntemi 3-4 gün ara ile düzenli aralıklar kullanarak saçlarınızın doğal bir biçimde açıldığını göreceksiniz.


Yazarlar