Saç bakımında Mezoterapi

Mezoterapi ile saç bakımı saç dökülmesini durdurmak ve saçların yeniden kalın, gür yapılanmasını sağlayarak saç kalitesini arttırmayı hedefleyen tıbbi bir tedavi yöntemidir. Mezoterapi de kullanılan ilaçlar büyüme faktörleri, vitaminler, proteinler içeren özel karışımlardır. Saçlı derinin mezoderm katmanına ince iğneler ile yapılır. Bu katmanda kanlanmayı arttırarak ve kıl kökünde büyümeyi uyararak sonuç almamızı sağlar.

Mezoterapi ile saç dökülme sorununun azaltılabildi yapılan çalışmalarla gösterilmiştir.

Haberin Devamı

Mezoterapi

Mezoterapi 1950 li yıllaran beri dünyada yaygın olarak kullanılan bir tedavi yöntemidir. İnce iğnelerle derinin meokatmanı olarak isimlendirilen orta katmanına uygulanan farklı vitaminler, deriyi sıkılaştıran maddeler, büyüme faktörler, farklı proteinler içeren karışımların mümkün olduğunca az ve hedef noktalara uygulanması esasıyla uygulanan ağrısız bir tedavi yöntemidir.

Estetik amaçla saç dökülmesi, selülit sorununu giderme, çatlak tedavisi, anti-ageing, leke tedavisi gibi farklı sorunlar için kullanıyoruz.

Saç Mezoterapisinde Kullandığımız İlaç Karışımı

Hyaluronik asit, X-ADN, Minoxidil, Retinoik asit, Büyüme faktörleri, vitaminler, oligoelementler gibi birçok maddeyi içeren bir karışımdır. Kadın ve erkeklere uygulanabilir.

Tedavideki ana amaç;

Saçlı derinin nemlendirilmesi

Saç dökülmesini durdurma

Saçı yeniden yapılandırma

Saçlı deriyi oksidasyon stresinden kurtarma

Saç folikülünün beslenmesini arttırm

Saçlı deride aşırı yağlanmayı azaltma

Kepeklenmeyi azaltma, önleme

Saç Mezoterapisi Sıklığı

Saç mezo terapisi ilk seansları 7-10 gün ara ile dört seans, ardından 15 günde bir uygulanan altı seanslık kür şeklindedir. Bu seanslar tamamlandığında elde edilen sonuçlar değerlendirilir ve gerekirse ayda bir seans şeklinde koruyucu mezoterapi uygulamasına devam edilir.