Estetik Saç ekiminde iğnesiz anestezi

Saç ekiminde iğnesiz anestezi

16.10.2018 - 11:25 | Son Güncellenme:

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Saç Ekim Merkezi Uzmanları, iğne fobisi nedeniyle birçok kişi saç ekimi operasyonlarından çekindiğini söylüyor. Oysaki iğnesiz anestezi tekniği ile acısız saç ekimi yaptırmanın mümkün olduğunu belirtiyor.

Saç ekiminde iğnesiz anestezi

Saç ekimine başlamadan önce, tedavi alanını uyuşturmak için kafa derisinin arkasına bir anestezik solüsyon uygulanır. Silikon başlıklı özel bir cihazla iğnesiz lokal anestezi lokal anestezi uygulamak için basınçlı hava kullanılır.

Haberin Devamı

İğnesiz anestezi saç ekimi yaptırmak isteyen hastaların korkusunu büyük oranda düşürerek rahatlama hissi sağlar. Ardından saç ekimi operasyonuna daha düşük endişe ile devam edebilir.

İğnesiz saç ekiminde lazer kullanımı

Lazer tekniği iğnesiz saç ekiminde ön saç çizgisi tasarımı başta olmak üzere yaygın olarak kullanılabilmektedir. Ön saç çizgisi, saç tasarımının en önemli aşamasıdır. Ön saç çizgisinin genel yüz şekli ve doğal saç yapısıyla uyumlu olması için simetrik girinti çıkıntı yapması gerekir. Tıpkı doğal saç şeklinde olduğu gibi. Yüzü çember gibi çevreleyen ön saç çizgisi tasarımı doğal bir görünüm oluşturmayabilir. Aynı zamanda saç teli kalınlığının ve sıklığının da doğal saç şeklindeki ince ve tekliden kalın ve çokluya doğru ilerlemesi gerekir. Ayrıca ön saç çizgisi tasarımının erkeklere ve kadınlara göre farklı özellikleri vardır.

Saç ekiminde iğnesiz anestezi

Haberin Devamı

Lazer destekli saç ekimi

Lazer desteği ön saç çizgisi tasarımında saç ekimi cerrahına büyük bir esneklik sağlar. Lazer tekniğiyle yüzü en ideal şekilde çevreleyen, simetrik bir ön saç çizgisi tasarlanabilir. Ayrıca saç ekimi sırasında saçın ön kısımda bulunan ince saç kılları da alınarak başka noktalara ekilebilir. Böylece her açıdan doğal bir saç çizgisi oluşturulabilir.

Saç ekiminden önce ve sonra saçınızı güneş ışıklarına karşı korumanız çok önemli. Aşırı sıcak uygulamalardan kaçınmak ve doktorunuzun size vereceği bakım talimatlarına tam olarak uyum sağlamanız da önemlidir.

Yazarlar