Saç İçin Bitkisel Yağlar

SAÇLARA İYİ GELEN EN İYİ BİTKİSEL YAĞLAR

Saçlar için bitkilerden elde edilen uçucu yağları kullanmak birçok fayda sağlar. Saçları onarmak, beslemek, kepek ve kuru saç derisini tedavi etmek, güç ve parlaklık vermek için kullanılan uçucu yağlar, en az saç bakım ürünleri kadar etkilidir. Bitkilerden elde edilen uçucu yağlar sadece saçınızı beslemekle kalmaz aynı zamanda stresi azaltmaya, ağrıyı hafifletmeye ve cilt enfeksiyonlarıyla da savaşmaya yardımcı olur. Ayrıca, uçucu yağlar tamamen doğaldır, yani tehlikeli kimyasallardan arındırılmış, sağlık dostu ürünlerdir.

Haberin Devamı

Saçlara İyi Gelen En Etkili 7 Bitkisel Yağ

Lavanta Yağı

Yapılan çalışmalar, lavanta yağının, saç uzamasını destekleyici etkilere sahip olduğunu göstermiştir. 2016 yılında yapılan bir çalışmada topikal olarak kullanılan lavanta yağı uygulamasının, saç köklerinin sayısını önemli ölçüde arttırdığı kanıtlanmıştır. Lavanta yağı, antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bakteriyel ve fungal bozukluklarla mücadelede kullanılabilir. Ayrıca lavanta yağı, saç derisini rahatlatır ve saçları derinlemesine onarır. Bunlarla beraber, stres, saçların yıpranmasına katkıda bulunabilecek bir faktör olduğundan, lavanta yağı, strese karşı da kullanılabilir.

Biberiye Yağı

Biberiye yağı, saç tellerinin kalın olması ve saçların hızlı uzaması için kullanılan en önemli yağlardan biridir. Bu yağ, saç uzamasını teşvik eden ve iyileşmeyi destekleyen hücresel metabolizmayı arttırmak için kullanılır. Araştırmalar biberiye yağının, geleneksel bir topikal saç dökülmesi tedavisi olan minoksidil kadar iyi çalıştığını göstermektedir. Ayrıca biberiye yağı, saç dökülmesini önler, saçların beyazlaşma sürecini yavaşlatır ve kepek oluşumunu engeller. Biberiye yağını saçlarınıza uygulamak için yağdan 3-5 damla alın ve eşit miktarda zeytinyağı ile karıştırın. Ardından karışımı 2-3 dakika kadar saç derinize masaj yaparak uygulayın. Saçlarınızda 2-4 saat kadar bekletin ve ardından saçınızı her zamanki gibi yıkayabilirsiniz.

Papatya Yağı

Papatya yağı saçlar için çok önemli bir yağdır. Çünkü saç derisini onarırken aynı zamanda saçlara parlaklık ve yumuşaklık katar. Bir kavanoza 5 damla papatya yağı,1 çorba kaşığı deniz tuzu ve 1 çay kaşığı kabartma tozu ekleyin. Bir miktar ılık su ile karıştırarak macun kıvamına getirin ve karışımı saçlarınıza uygulayın. Saç derinize ve saçınızın dibine masaj yapın ve bu karışımı yaklaşık yarım saat saçlarınızda bekletin. Sonra durulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sedir Ağacı Yağı

Sedir ağacı yağı, saç derisindeki kan dolaşımını artırarak saç köklerini uyarmaya yardımcı olmak için kullanılır. Bu yağ, saç uzamasını hızlandırır ve saç dökülmesini yavaşlatır. Ayrıca çeşitli alopesi tiplerini (saçkıran) tedavi edebilir. Sedir ağacı yağı bununla beraber cilt tahrişlerini azaltma ve sivrisinek veya haşere türlerini uzaklaştırma özelliği vardır. Sedir ağacı yağı, saç derisine topikal olarak uygulanabilir. Lavanta yağı gibi yumuşak yağlarla karıştırılarak da saçlara uygulanabilir.

Adaçayı Yağı

Linalil asetat adı verilen adaçayı yağındaki önemli bir bileşen, cilt iltihabını azaltır ve ciltteki yağ üretimini düzenler. Adaçayı yağı ayrıca, antibakteriyel bir madde olarak çalışır. Belki de en önemli faydası, stresi azaltmak ve hormonları dengelemektir. 3 tip saç dökülmesi yüksek stres düzeyleriyle ilişkilendirilebilir. Adaçayı yağı, stresi ve vücuttaki kortizol seviyelerini azaltmak için kullanılabildiğinden, stres kaynaklı saç dökülmesi için mükemmel bir doğal çözümdür.

Haberin Devamı

Limon Yağı

Limon yağı, iyileştirici özelliklere sahiptir, etkili bir temizleyici ve koku giderici olarak çalışır. Saç köklerinizi güçlendirir, kaşıntılı ve tahriş olmuş saç derisini ciddi düzeyde onarır. 2015 yılında yapılan bir araştırmada, limon yağı uygulamasının 7 gün sonra kepek miktarını önemli ölçüde azalttığı ve 14 günlük topikal uygulamadan sonra ise etkisini daha da arttırdığı görülmüştür. Limon yağının ayrıca doğal bir böcek kovucu olarak çalışma, stresi hafifletme (saç dökülmesiyle ilişkili) ve baş ağrısını tedavi etme gibi yetenekleri de bulunmaktadır. Şampuanınıza veya saç kreminize 10 damla limon yağı ekleyebilir, saç derinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Nane Yağı

Nane yağı, saç derisini uyarmaya yardımcı olur ve güçlü antiseptik özellikleri sebebiyle kepek ve bitleri bile tedavi edebilir. Yapılan araştırmalar, nane yağının da saç uzamasını hızlandırdığını göstermektedir. 2014 yılında yapılan bir araştırmada, nane yağının 4 hafta boyunca topikal olarak uygulanması, saç uzamasında belirgin bir artış, dermal kalınlık, folikül sayısı ve derinliği gibi önemli bulgular elde edildi. Nane yağı, topikal olarak uygulandığında hoş bir ruh hissine sahiptir ve sakinleştirici etkilerinden dolayı cilt iltihabını azaltmaya yardımcı olur. Nane yağı ek olarak, zihninize enerji verir, ruh halinizi iyi yönde arttırır ve gerginliği veya baş ağrısını giderir. Sabahları hızlı bir şekilde uyanmak için şampuanınıza veya saç kreminize 2–3 damla nane ekleyebilirsiniz.

Saçlara Bitkisel Yağların Faydaları Nelerdir?

Saç Uzamasını Teşvik Eder: Saç uzamasını teşvik etmek için kimyasal içeren ürünler kullanmak zorunda değilsiniz, biberiye ve sedir ağacı yağı gibi bitkisel yağlar saç dökülmesini önler ve ayrıca, saçların hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur.

Kepeklerden Kurtarır: Kepek, ölü cildin birikmesinden kaynaklanır ve daha ciddi vakalarda, maya benzeri bir organizma, durumu daha da ağırlaştırır. Ayrıca kepek sorunu, saç derinizi kırmızı, kaşıntılı ve pullu bırakan, kimyasal maddeler içeren saç bakım ürünlerinden de kaynaklanabilir. Lavanta ve limon gibi bitkisel yağların, nazik, iyileştirici ve nemlendirici özellikleri sayesinde doğal olarak kepek sorununa savaş açabilirsiniz.

Saçlarınızı Besler: İnsanlar saçlarını, daha parlak, pürüzsüz ve düz görünümlü yapmak için çok sayıda saç bakım ürünü kullanırlar. Ne yazık ki, bu ürünlerin çoğu faydadan ziyade daha çok zarar veriyor. Örneğin keratin tedavisi, kanserojen olduğu bilinen formaldehit gibi toksik bileşenler içerir. Bu yöntemler yerine, saçlar için bitkisel yağların kullanılması, potansiyel yan etkileri olmadan, saçlarınızı daha güçlü ve daha sağlıklı hale getirecektir. Bitkisel yağların nemlendirici, yatıştırıcı, antienflamatuar ve antiseptik özellikleri saçınızı doğal olarak besler.

Saçların Yağlanmasını Önler: Yağ bezleriniz, sebum veya ürettikleri yağ yoluyla uygun hidrasyon seviyelerini korumaktan sorumludur. Saçınıza sağlıklı bir parlaklık veren mekanizma budur, ancak yağ bezleriniz çok fazla yağ ürettiğinde, saçlarınızı yıkadığınız zaman bile saçları çok yağlı gösterebilir. Nane yağı gibi bazı bitkisel yağlar, saçınızı besleyip parlaklık vererek sebum üretimini kontrol etmenize yardımcı olur.

Stresi Azaltır ve Hormonları Dengeler: Yapılan araştırmalar, stresin saç dökülmesi ile ilişkili olduğunu ve bunun bir hormon dengesizliği olduğunu gösteriyor. Stres, iltihaplanmayı tetikler ve erken saç dökülmesine neden olarak saç folikülü regresyonuna neden olur. Çok kolay görünebilir, ancak sadece evde oda spreyi olarak kullanılan lavanta ve adaçayı yağı gibi sakinleştirici ve stres giderici bitkisel yağlar, doğal olarak bu durumdan kurtarır.

Bitkisel Yağlar Nasıl Kullanılır

Temel bitkisel yağlarınızı, seçtiğiniz bir taşıyıcı yağ ile kolayca birleştirebilir ve karışımı saç derinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Şampuanınıza veya saç kreminize de bu yağları ekleyebilirsiniz.

Bitkisel yağları şu şekillerde kullanabilirsiniz;

Saçınızı kalınlaştırmak için: Saçınızı doğal olarak kalınlaştırmak için biberiye, sedir ağacı ve adaçayı yağlarını karıştırıp saç derinize masaj yaparak uygulabilirsiniz. Bu karışım, saç derinizdeki kan dolaşımını arttırır ve hormonlarınızı dengelemeye yardımcı olarak saç köklerinizi uyarır.

Saçınızı şekillendirmek için: Saçınızı şekillendirmek için lavanta ve biberiye yağı karışımını kullanabilirsiniz.

Saçınızın yağlanmasını önlemek için: Saçlarınıza 2–3 damla nane yağı sürebilirsiniz.

İletişim

E-mail: drgokhanemir@gmail.com

İnstagram: www.instagram.com/drgokhang

Website: www.doktorneder.com