Siyaset ‘Sadece Erdoğan olsaydı da aynı tepkiyi verirdik’

‘Sadece Erdoğan olsaydı da aynı tepkiyi verirdik’

21.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, NATO tatbikatındaki Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı skandalına ilişkin olarak, “Atatürk olmasaydı sadece Erdoğan olsaydı da biz aynı tepkiyi gösterirdik. Türkiye Cumhuriyeti ve milletimiz, bütün kişilerden, diğer kurumlardan, siyasi değerlendirmelerden daha yüksek, daha önemli ve daha kutsaldır. Bu anlayışımız üzerinden kimse kendine can suyu sağlamaya çalışmasın” dedi.

‘Sadece Erdoğan  olsaydı da aynı tepkiyi verirdik’

Altay, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, elindeki kağıdı göstererek, “Bu belge mühim bir belge. Millete yanlış bilgi veren hükümet yetkililerini, Cumhurbaşkanı’nı, eğer biraz utanma duygusu varsa yüzünü kızartacak bir belge” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı 8 yıllık dönem için SGK’nın bugünkü kurla 47 milyon dolar zararından bahsettiğini hatırlatan Altay, Kılıçdaroğlu’nun, Genel Müdürlük yaptığı 8 yıllık döneminin zararının 2 milyon 332 bin lira olduğunu, Ak Parti’nin 8 yıllık döneminde SGK’nın zararının 246 milyon dolar, 15 yıllık döneminde ise 471 milyon dolar olduğunu iddia etti. Altay, bu tabloyu, Erdoğan’ın istemesi halinde kendisine gönderebileceğini ifade ederek, SGK işinden Ak Parti’ye ekmek çıkmayacağını vurguladı.

‘Dert Sarraf değil’

Altay, düne kadar Rıza Sarraf’ı sahiplenen, “bizim vatandaşımızdır” diyen Ak Parti yöneticilerinin dünden beri Sarraf meselesinde çark ettiğini gördüklerini öne sürdü. Sarraf ile ilgili olarak Ak Parti’nin derdinin Sarraf değil, Sarraf’ın bildikleri olduğunun çok açık olduğunu öne süren Altay, Sarraf’ın sağlığını gerekçe göstererek, nerede olduğunu öğrenmek için nota verildiğini anımsattı. Altay, “Ey Erdoğan, ey Ak Parti dünyanın 189 ülkesinde belki on bin vatandaşımız cezaevinde. Bir tek onun sağlığı mı seni ilgilendiriyor, ilginin altında yatan nedir? Bir karın ağrın var, her şey ortaya saçılmadan tavsiyem git millete anlat” dedi.

Haberin Devamı