Sağlık Sağlığa zararlı güzellik trendleri

Sağlığa zararlı güzellik trendleri

19.01.2018 - 15:10 | Son Güncellenme:

Güzelleşmek için herkesin ödediği bir bedel var. Bu bedel,en iyi ihtimalle para ile, en kötü ihtimalle ise sağlıkla ödenir. İşte size farkında olduğunuzdan fazlasına mâl olabilecek 5 zararlı trend.

Sağlığa zararlı güzellik trendleri

Yüksek topuklar

Haberin Devamı

Topuklu ayakkabılar rahat olmasalar da geçmişten beri kadınların en önemli aksesuarlarından biri olmuşlardır. Topuk uzunluğu arttıkça topuklu ayakkabının verdiği zarar da artar. Diz, her adımın darbesini emer. Bu da şiddetli eklem ağrısına sebep olur. Uzun süre topuklu ayakkabı giyen kadınlar, aşil tendonunu kısaltabilir. Yüksek topuklar ayak bileklerinin etrafındaki kasları ve tendonları fizyolojik olarak değiştirebilirler. Ayrıca yüksek topuklu ayakkabılar bel ağrılarına sebep olur.

Solaryum

Solaryumlar kanserojen olarak sınıflandırılmasına rağmen, hala rağbet görmeye devam ediyor. Solaryum, cilt kanserinin en ölümcül şekli olan melanoma riskinizi arttırır. Cildi koyulaştırmak için genellikle dihidroksiaseton olarak adlandırılan bir renk katma maddesi kullanan bronzlaştırıcı spreyler ve kremler daha güvenlidir.

Haberin Devamı

Saç düzleştirici ürünler

Bazı kıvırcık saçlı kadınlar, düz saçlara sahip olmak bütün riskleri göze alır. Ancak, bazı saç düzleştirme ürünlerinin içeriğinde güvensiz seviyelerde formaldehit veya serbest formaldehit bulunduğu tespit edilmiştir. Bilinen bir kanserojen (kansere neden olan madde) olmanın yanı sıra formaldehit; gözde tahrişe, burun kanamasına, kızarıklığa, öksürmeye ve maruz kalan insanlarda hırıltıya neden olabilir.

Eski kozmetik ürünleri

En sağlıklı göz bile doğal olarak bakterilere ev sahipliği yapar. Bir maskarayı veya göz kalemini gözünüze dokundurduktan sonra makyaj malzemenize tekrar daldırdığınızda, bu bakterilerin bir kısmını kozmetik ürününüze aktarıyorsunuz demektir. Zamanla bakteri seviyeleri artabilir, böylece bir enfeksiyon veya alerjik reaksiyon geliştirme şansınız artar. Gözlerinizi korumak için kozmetik ürünlerinizi her üç dört ayda bir yenisiyle değiştirin. Makyaj malzemelerinizi başkalarıyla paylaşmaktan kaçının.

Kırışıklık karşıtı kremler

Kırışıklıklarla savaşta, kırışık karşıtı kremler en popüler çözüm yollarındandır. Günde bir kez temiz cilde uygulanırlar ve kollajeni güçlendirerek UV ışınları kaynaklı yaşlanmayı yavaşlatırlar. Bununla birlikte aşırı derecede kuruluk, kızarıklık ve UV ışığına hassasiyet yaratabilirler. Küçük bir dozla başlayın ve cildinizi güneşin zararlarından korumak için daima en az 15 SPF güneş kremi kullanın.

Yazarlar