Siyaset ‘Sağlığım el vermiyor’

‘Sağlığım el vermiyor’

12.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kongrede aday olmayacağını açıklamasından sonra ‘Ağabey’ formülüyle adı Eş Başkanlık için gündeme gelen eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, sağlığının böyle bir görevi yapmaya el vermediğini ve eş başkanlığı daha genç ve dinamik arkadaşlarının yapması gerektiğini söyledi.

‘Sağlığım el vermiyor’

Adının gündeme geldiğinden haberinin olmadığını belirten Türk, Genel başkanlık koltuğuna genç ve dinamik insanların oturması gerektiğini ifade etti. Türk şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Benim sağlık sorunlarım var. Partimiz bölge konferansları yapacak. Bu konferanslardan sonra güçlü bir kongre için her zaman destek vermemiz lazım. Bu çalışmalara sağlığım elverdiği ölçüde katkı sunmaya hazırım. Eş başkanlık için sağlığım elvermiyor, böyle bir görev düşünmüyorum.”

‘Talihsiz açıklama’

Eski HDP Milletvekili Hasip Kaplan’ın tartışmalara neden olan açıklamalarını da talihsizlik olarak değerlendiren Türk, “Faşizme karşı ortak mücadele edilmesi gereken bir dönemde, geçmişte Kürt kesiminden çok sol ve sosyalist kesim ile ilişkisi olduğunu söyleyen Kaplan’ın bu mesajları vermesi doğru değildir” dedi.