Edirne Sağlığına Kavuşan Köpek Koyunlara Bekçilik Yapacak

Sağlığına Kavuşan Köpek Koyunlara Bekçilik Yapacak

02.11.2018 - 17:04 | Son Güncellenme:

Edirne'de ağustos ayında çamura saplanmış halde bulunan sokak köpeği, barınaktaki tedavinin ardından sağlığına kavuştu Alabaş cinsi köpek köyde kendisine emanet edilen 200 koyuna bekçilik yapacak

Sağlığına Kavuşan Köpek Koyunlara Bekçilik Yapacak

EDİRNE (AA) - Edirne'de ağustos ayında çamura saplanmış halde bulunan sokak köpeği, Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı'ndaki tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

Sokak hayvanları barınağında görevli ekipler, bir ihbar üzerine Yıldırım Mahallesi'ne gitti ve burada çamura saplanmış halde bir sokak köpeği buldu.

Bacaklarında da yaralar bulunan sokak köpeği tedavi altında alındı.

Alabaş cinsi köpek, barınaktaki uzun tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

- Alabaş koyunlara bekçilik yapacak

Süloğlu ilçesine bağlı Keramettin köyünde ikamet eden Hüseyin Çağlar, barınakta gördüğü köpeği sahiplendi.

Çağlar, yaptığı açıklamada, köpeği çok sevdiğini belirterek, "Hayvancılık yaparak geçimini sağlıyorum. 200 koyunum var bunlara bekçilik yapacak bir köpeğe ihtiyacım vardı. Burada alabaş cinsi sokak köpeğini gördüm. Buraya geldiğinde çok kötü haldeymiş. Veteriner hekimlerimiz tarafından tedavi edilen sokak köpeği şu anda çok sağlıklı. Adını Akbaş koydum. Akbaş artık benimle birlikte yaşayacak. Koyunlarıma bekçilik yapacak. Benim de gözüm arkada kalmamış olacak. Birlikte çok iyi anlaşacağımızı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da, köpeklerin insanların can dostu olduğunu ifade etti.

Köpeği kötü halde bulduklarını ve uzun uğraşlar sonucu sağlığına kavuştuğunu anlatan Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Veteriner hekimlerimiz tarafından tüm tedavileri tamamlandı. Şimdi çok sağlıklı. Bundan sonra 200 koyuna bekçilik yapacak. Duyarlılığından dolayı Hüseyin Çağlar’a teşekkürlerimi sunuyorum. Köpek sahiplenmek isteyen herkesi de barınağa davet ediyorum. Siz de minik dostlarımızla, büyük dostluklar kurabilirsiniz."