Aşk Sağlıklı bir ilişki için ipuçları

Sağlıklı bir ilişki için ipuçları

12.03.2018 - 15:21 | Son Güncellenme:

İlişkilinizde sürekli sorunlar mı yaşıyorsunuz? Sağlıklı bir ilişki yürütmenin zor olduğunu mu düşünüyorsunuz? Aslında sağlıklı bir ilişki yürütmek göründüğü kadar zor değildir.

Sağlıklı bir ilişki için ipuçları

Sağlıklı bir ilişki, aşağıdaki maddelere iki tarafın da sadık kalmasıyla başarılabilir.

Haberin Devamı

•Karşılıklı saygı
•Güven
•Dürüstlük
•Destek
•Eşitlik
•Ayrı kimlikler
•İyi iletişim
•Duygusal bağ

İlişki arayışınızı hayatınızın merkezi hâline getirmeyin

Sevdiğiniz etkinliklere, kariyerinize, sağlığınıza ve arkadaşlarınızla olan ilişkilerinize konsantre olun. Kendinizi mutlu etmeye odaklanın ve hayatınızı düzende tutarak kendinize değer verin. Bu sayede doğru kişiyi bulduğunuzda daha sağlıklı bir ilişki yürütebilirsiniz.

İlk izlenimler her zaman güvenilir değildir

Özellikle de sosyal medya üzerinden kurulan ilişkiler söz konusu olduğunda güvenilirlik de azalır. Gerçek anlamda bir insanı tanımak zaman alır. Bu yüzden internet üzerinden kurulan ilişkilerde daha dikkatli olun. Tanışma süresini daha uzun tutup karşı tarafın tepkilerini dikkatlice ölçerek daha sağlıklı bir ilişkiye başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kendiniz hakkında dürüst olun

Herkesin kusurları vardır; kusurlarınızla barışın. Onları saklamaya çalışmak, tedirgin ve huzursuz hissetmenizi yol açar. Ayrıca, kusur olarak gördüğünüz şey aslında sevgilinizin hoş ve çekici bulduğu bir özellik hâline dönüşebilir. Eksikleri ortaya çıkarmak yerine karşılıklı olarak onları tamamlamaya çalışın.

Güven sorunlarını ortadan kaldırın

Karşılıklı güven bir ilişkinin temel taşıdır. Bu güven hemen gerçekleşmez; sevgilinizle bağınız derinleştikçe zaman içinde gelişir. Sevgilinize bu konuda zaman tanıyın.

Değişime açık olun

Tüm ilişkiler zaman içinde değişir. İlişkinin başlarındaki bekletiniz farklıyken, zaman içerisinde bu değişebilir. Sağlıklı bir ilişkide bu değişimi kabul etmek sizi sadece mutlu etmez ayrıca vazgeçilmez biri hâline getirir.

Detaylara önem verin

Karşı tarafı özenle dinlemeye gayret gösterin. Söylediklerini, yaptıklarını ve hoşlandığı şeyleri takip edin. Bunları bilmek ona değer gösterdiğiniz anlamına gelir. Küçük ama önemli detayları yakalayarak mutluluğu bulabilirsiniz. Ayrıca değer vermek ve değer görmek bir ilişkinin yapı taşlarındandır. Küçük sürprizlerle sevgilinize değer verdiğinizi hissettirin. Seni seviyorum demeye üşenmeyin.

Yazarlar