Sağlıklı içeceklerin kraliçesi Buğday Çimi Suyu

Gelişen teknoloji, hayatımızın kolaylaştırdığı halde 24 saatin bile yetmediği bir çağda yaşamaya başladık. Yoğun ve stres dolu günlerin arka arkaya geldiği bu tempo pek çok hastalığa da davetiye çıkarmaya başladı. Mutsuz ve asık suratla güne uyanan, gün içerisinde sürekli yorgun ve uykulu, yaşamdan zevk almayan ama sürekli kilo alan bireyler haline geldik. Bu tempoda kendimizi biraz olsun iyi hissettirecek formüller aramaya sağdan soldan duyduğumuz vitamin takviyeleri ve ilaçlara yüklenmeye başladık. Oysa bilinçsizce kullandığımız ilaç ve vitaminlerin kısa süreli olumlu etkilerini görsek bile vücudumuzda yarattığı asıl tahribatın hiçbirimiz farkına bile varamıyoruz.

Haberin Devamı

Hastalıklar kapımızı çalmaya başlayınca ilaç tedavilerinin yanı sıra, alternatif tedavi yöntemlerini de araştırmaya bitkisel ilaçlar, içecekler, özel diyetlerle bu tür hastalıkların yarattığı tahribatı durdurmaya ya da önlenme çabalarına girdik. Peki bunca soruna çözüm olabilecek, tedavilerde tamamlayıcı etkinliği olan, buğday çimi suyunun faydaları nelerdir?

Geleneksel Çin tıbbından günümüze kadar gelen ve içerisinde bulunan A, B, E, K ve C vitaminleriyle bağışıklık sistemimizi güçlendirmemizi sağlayan en güçlü besinlerden biridir buğday çimi suyu. İçeriğinde bulunan yüksek miktarda klorofil (%70 oranında) ile kandaki oksijenin hücrelerimize taşınmasına yardım ederken, kan akışını yeniden düzenleyerek kanı ve karaciğeri temizler. Tüm yeşil yapraklı bitkiler gibi klorofil açısından zengin olmasının yanı sıra 100 ‘e yakın da vitamin ve mineral içerir.

Tüm vücut dokularının sağlıklı bir biçimde varlığını sürdürebilmesi için bol oksijenli içeren ortama ihtiyacı vardır. Sıvı oksijen açısından zengin olan buğday çimi suyu kanser gibi kronik hastalıklarda anti kanser olan ‘laetril’ içerir. Vücudumuzda biriken zehirli ağır metallerden (kurşun, civa ve alüminyum gibi ) vücudu arındıran buğday çimi suyu, kılcal damarları da güçlendirerek yüksek tansiyonu düşürür.Enzim zengini olduğu için hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı giderirken, diğer sebzeler ve meyvelerle birleştiğinde toksin atılımında da oldukça etkilidir. Küçük bir çay bardağı kadar buğday çimi suyunda 1,5 kilo yeşillikte bulunan vitaminler ve mineraller bulunur.

Haberin Devamı

KİLO PROBLEMLERİNE DE FAYDALI

Kilo problem olan biriyseniz, işte bu harika içecek vücudunuzu arındırırken yağ yakımını hızlandıracak ve sağlıklı biçimde zayıflamanızı sağlayacaktır.

HARİKA BİR CİLDİN FORMÜLÜ

Sağlıklı ve güzel bir cilt hepimizin hayali olduğuna göre, yara izlerinin ve aknelerin iyileşmesinde, sedef ve egzama gibi hastalıklarda, sağlıklı beslenmeyle birlikte buğday çimi suyundan sonuna kadar faydalanabilirsiniz.7-8 ay boyunca düzenli olarak buğday çimi suyu içtiğinizde nasıl farklı ve ışıltılı bir cilde sahip olmaya başladığınızı göreceksiniz. Ayrıca saçlarınızın hızla ve genç yaştan itibaren beyazlamasından şikayetçiyseniz, düzenli buğday çimi suyu saçlarınızın beyazlamasını da önleyecektir.

NASIL YETİŞTİRİLİR ?

Organik buğdayı 24 saat boyunca suyun içerisinde bekletin. Ertesi gün suyunu süzdükten sonra nemli bir tülbentle kapatarak ve gün içerisinde nemli kalması için aralarda su serperek filizlerin çıkmasını bekleyin. Buğday tanecikleri filizlenmeye başlayınca tepsiye ya da yayvan bir saksıya, önce ince bir tabaka torf toprağı ( büyük marketlerde var), üzerine ince bir tabaka ama sık şekilde buğday filizi ve tekrar ama üzerini hava alacak kadar ince torf toprağıyla kaplayacak şekilde yerleştirin. Güneş ışığını direk görmeyecek bir yerde muhafaza ederek her gün sabah ve akşam üzeri püskürtme yöntemiyle suladığınızda 7-10 gün içerisinde çimlerinizin 10-15 cm uzunluğa ve sıkılmaya hazır hale geldiğini göreceksiniz. Buğday çimi suyu hazırlamak istediğinizde bir tutam çimi topraktan 1 cm yukarıdan keserek hafif suda yıkadıktan sonra buğday çimi sıkacağı ile sıkarak günde 2 kez yarım çay bardağı şeklinde tüketebilirsiniz. Daha fazlasını içmeye kalkarsanız güçlü bir antioksidan olduğu için miğdenizi bulandırabilir. Çimlerin tamamını kestiğinizde ve bittiğinde bu çimler tekrar yeşermeyecektir. Yeni ve taze çimler elde etmek için işlemi baştan tekrarlamanız gereklidir.

Haberin Devamı

VERİTA HEALTH SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMANI