Cilt Bakımı Sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı Telomer biyolojisinde

Sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı Telomer biyolojisinde

12.10.2017 - 13:48 | Son Güncellenme:

Hem sağlıklı hem de 100 yıldan fazla yaşamak… Hayal mi yoksa bilimsel temellere dayanan bir gerçek mi?

Sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı  Telomer  biyolojisinde

DermaVital , bunun cevabını 2009 yılında Nobel Tıp Ödülü kazanan Telomer biliminin ışığında sizlerle paylaşıyor..

Telomer biyolojisi, DNA’daki şifrelere göre bireylerin biyolojik yaşını geriye alarak gençleştirmeyi hedefleyen yeni bir sağlık anlayışını getiriyor. Anti-aging yani yaşlanma sürecinin yavaşlatılması yerini çok öte bir anlayışa, biyolojik yaşı geri almaya, yeniden sağlıklı ve genç olmaya bırakıyor. Gelecekte sıkça adını duyacağınız bu yeni yaklaşıma “REVERSE AGING” olarak tanımlıyoruz.

Sadece cildi değil, bedeni oluşturan 100 trilyon hücreyi gençleştiren, tüm doku ve organların daha iyiye gitmesini sağlayan yeni uygulamaları Dr. Ali Fuat Aytekin anlattı.

Haberin Devamı

Bu yeni yöntemler ile birlikte 1 yıldır düzenli hergün TA-65 kullanan sanatçı Sertab Erener ise ‘’ 2 yıl önce Dr. Ali Fuat Bey ile tanıştım ve onunla birlikte 2 yıldır onun önerdiği anti aging tedavileri uyguluyorum. 2016 yılında bir tesadüf sonucu Dr.Fuat Bey, ART terapisinden bahsetti.

Ben daha çok fiction roman okumak yerine bilim - teknik kitapları ve dergileri okumayı seviyorum. Bu dergilerde yıllar önce telomer diye bir şeyden bahsediliyordu. Benim de ilgimi çekti ve ne olduğunu araştırdım. telomerin bedendeki uzunluğunun ve kısalığının ömrümüz ile doğru orantılı olduğunu okudum. Bundan 1 yıl önce de telomer tedavisinin mümkün olduğunu öğrendim.

Fuat Bey'in beni tanıştırdığı Kubilay Türkmen'den telomer tedavisi ile biyolojik yaşın geri alınabileceğini öğrendim. O günden beri TA65 kullanarak tedavime başladım.
Başladığım günden bugüne biyolojik yaşımın 3 yıl gençleştiğini de telomer analist testi sonuçları bize gösterdi. Bunun ötesinde fark ettiğim değişiklikler; yaşla birlikte başlayan yakın görme problemim geriledi şu an gözlüksüz kitap okuyabiliyorum.
Eskisine göre günlük enerjimin kat be kat üstü enerjiye sahibim. Çok daha iyi uyuyabildiğimi gözlemledim. Yorgun kalkmadığımı farkettim.

Cildime her zaman iyi bakardım ama cildimdeki sıkılaşma ve canlılığın da farkındayım. Bu tedaviye halen devam ediyorum bugünlerde 1 yılım doldu, yeni kan örneğimi verdim ve sonucunda çıkacak biyolojik yaşımı merakla bekliyorum. ‘’ içtenlikle paylaştı.

Dr. Ali Fuat Aytekin’in verdiği bilgilere göre bu terapi ile sadece birkaç ay içinde dahi biyolojik yaşınızı geri alabilirsiniz.

DNA’nın taşımış olduğu genetik bilgiyi koruyan ve DNA’nın uçlarında yer alan koruyucu parçacıklar olan Telomer’ler tıpkı ayakkabı bağcıklarındaki plastik uçlara benzetilebilir.
Hücrenin kendisini yenilemesi sırasında doğal olarak ve ayrıca olumsuz yaşam alışkanlıklarımız ile daha da kısalan telomerler, hücre için tıpkı bir zaman sayacı gibi davranır.

Haberin Devamı

Telomerler kısaldıkça hücreler giderek yaşlanır. Hatta son bilimsel yayınlar yaşlılık ile bağlantılı kalp-damar rahatsızlıkları, eklem sorunları, kanser ve alzheimer gibi hastalıkların doğrudan, normalden daha hızlı kısalan telomerlerle ilişkili olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı

Telomerleri uzatan gençliğin anahtarı haplarla biyolojik yaşın geri çevrilmesi bugün sahip olduğumuz bir teknoloji. Blackburn, Greider ve Sztozak isimli bilim insanları 2009 yılında DNA’da telomerlerin uzunluğunu yöneten enzim "telomerazı" keşfederek Nobel ödülünü kazandılar.

Telomerazın en önemli etkisi, telomeri yeniden uzatarak yaşlanmanın yavaşlatılmasını hatta geri çevrilmesini sağlıyor.

Laboratuvar ortamında yaşlı cilt hücrelerinde yapılan bir çalışmada telomeri uzayan yaşlı hücrelerin çok kısa sürede, genç bir hücreden ayırt edilemeyecek biçimde gençleştiği gözlemlenmiştir.

Daha da ilginci telomer uzun kaldığı sürece hücreler hiçbir yaşlılık belirtisi göstermemiş, tıpkı genç bir hücre gibi çalışmaya devam edebilmiştir. Bu buluş bize bağışıklık sistemi başta olmak üzere vücuttaki tüm hücrelerin yeniden gençleşebilmelerini ve fonksiyonlarını devam ettirmelerinin yolunu açıyor.

Haberin Devamı

Telomerlerinizi uzatarak biyolojik yaşınızı sadece 1 yıl içinde dahi 3-10 yaş arasında geri alabilmek artık mümkün. Bunun sizde yapacak olduğu değişiklikler;

- Yaşam enerjinizde ve dayanıklılığınızda artış ve bağlantılı olarak ruh halinizde olumluluk,
- Saç ve cilt kalitenizde artış (kırışıklıklarda 8 haftada %33 ve lekelerde 16. Haftada %65’lere varan düzelmeler klinik çalışmalarla gösterilmiş),
- Eklem ağrılarında azalma ve hareket rahatlığı,
- Yakın görüşte düzelme,
- Uyku kalitenizde artış,
- Dikkat ve hafıza düzeyinde artış,
- Libidoda artış gibi gelişmeler görmek mümkün oluyor. Genellikle 1-2. aydan itibaren bunları deneyimlemek söz konusu.

Mevcut telomere boyunu ve bahsedilen sonuçları sağlayacak telomer gelişimini ölçen “TELOMER ANALİZ TEST”i artık Türkiye’de yapılabiliyor.

Hekiminize danışarak 1 yıl ara ile yaptırabileceğiniz bu test ne kadar hızlı yaşlandığınız hakkında fikir veriyor. Testin sonuçlarına göre erken yaşlanma sürecini yavaşlatabilir veya biyolojik yaşınızı geri çevirebilirsiniz.

Telomer biyolojisine göre bir insan tıpkı 40-50’li yaşların görüntüsü ve performansı ile 120 yıl yaşayabilir.

Yazarlar