Sağlıkta Değişim ve Dönüşümle “DESİP Proje Kapanış Konferansı”

Sağlıkta Değişim ve Dönüşümle “DESİP Proje Kapanış Konferansı”Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, sözleşme makamı ÇSGB olduğu ve Türkiye Sağlık Turizmi Derneğinin düzenlediği “Engelsiz Sağlık Turizmi ile Yeni Hayatlar” Projesi’nin, DESİP Proje Kapanış Konferansı 13 Ekim 2017 de Ankara Midas Otelde gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Enginer BİRDALın yönetiminde, Proje Koordinatörü Duygu Eskihuoma Demir, Harun Işıkorganizatörlüğünde DESIP Projesi Kapanışı kapsamında Çorum Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Sayın Salim USLU Bey, ÇSGB IKG PRO Daire Başkanı Burak Çağatay Doğan, Ankara Valiliği Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, Ankara Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, TSTD yönetim kurulundan Milli Kütüphane Daire Başkanlığı Fikret Öztürk ve Yücel Şirin, Derneğimiz kurucularından ve Sağlık Bakanlığında eski Sağlık Turizmi Daire Başkanı olarak tanıştığım ISSA Dr Dursun Aydın ve Van TSO AB Bilgi Merkez Koordinatörü Kerem Oruç, Hamamönü Esnaf ve Sanaatkarlar Derneği Genel Sekreteri Derya Kaldırım, Cumhuriyet Kadınları Derneğinden Sabiha Gümüş, Bileşen Yürekler Derneği Bşk Yasemin Meydan, Aile ve Politikalar Bakanlığı yetkilisi, ASO Deniz Tutas, HİZMET-İŞ Engelliler Komite Başk Hanifi Karadağ, BAŞKON Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu, İlim ve İrfan Edebiyat Derneği Başkanı Mehmet Akyol, Ankara Dernekler Federasyonu Başkanı Alaattin Süer , Huma Babuna ile ablası, çok sayıda STK temsilcisi ile eğitimi tamamlanan kursiyerlerimiz ve öğretmenleri Tülay Zengin’e ve tüm katılımcılarıza teşekkür ederiz.

Haberin Devamı

Çorum Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Sayın Salim USLU Bey yaptığı konuşmada “ Çok sayıda engelliyi istihdama kazandırılmasının, beyinlerdeki Engelleri kaldırma ile gerçekleştirileceğini “ belirtti. TSTD Dernek Başkanı Enginer Birdal ve katılımcılar proje kapsamında istihdama kazandırılan kursiyerlerimize sertifikalarını takdim ettiler. Başkent Üniversitesinin katkısıyla konferansa Romanya Halk ezgileriyle dans eden öğrenci grubunun dans gösterisiyle devam edildi. TSTD nin DESİP Projesi Kapanış konferansında “Birlik beraberlik ile her sorunun çözülebileceği ve her Engelin aşılabileceği, yeter ki önyargısız bakış açısı geliştirelim ” mesajı gündeme noktasını koydu. Konferansın sonunda ise müzik eşliğinde Midas Otelin ev sahipliği ve nezaketiyle sunulan yemekle devam etmiştir.

Haberin Devamı

Türkiye Sağlık Turizmi Derneğinde Yönetim Kurulu, TSTD Türkiye Sağlık Turizm Derneği emekçi ve gönüllü üyeleri ve katılımcılarının katkı ve gayretleri ve ekip olarak çalışabilme azmi, paylaşarak çoğaltabilme becerisiyle tüm engelli ve engelsiz dernek ve federasyonlarla karşılıklı işbirliğiyle Ankara içinde oluşturduğu Sinerji ve İnovasyonla bir kez daha 2016-2017 yılında Sağlıkta Sürdürülebilir Sağlıklı Değişim ve Dönüşüme katkı yapmıştır.