Ekonomi Sahibi öldü, hissesi fırladı

Sahibi öldü, hissesi fırladı

23.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ailesi Fransız kozmetik devi L’Oreal’ı kuran ve şirkette en büyük hisseye sahip olan Liliane Bettencourt’un 94 yaşında ölmesinin ardından L’Oreal hisseleri yüzde dörtten fazla değer kazandı. Avrupa borsaları, dün Kuzey Kore’nin gerilim yaratan yeni açıklamalarının etkisiyle gerilerken, L’Oreal, sahiplik değişiminin gündeme gelmesiyle yükseldi.

Sahibi öldü,  hissesi fırladı

ABD’li ekonomi yayını Forbes tarafından 40 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kadını ilan edilen Bettencourt, babasının yaklaşık bir asır önce saç boyası üretimi için kurduğu güzellik ve kozmetik devi L’Oreal’in yüzde 33 hissesini ailesiyle birlikte elinde bulunduruyordu.

Haberin Devamı

Reuters, Bettencourt’un ölümüyle Fransa’nın halka açık 4’üncü büyük şirketi olan L’Oreal’in yeni bir döneme gireceği yorumunu yaptı. Lancome ve Maybelline gibi markaları da elinde bulunduran L’Oreal’in yaklaşık yüzde 23 hissesi İsviçreli gıda devi Nestle’ye ait.

Nestle 2. ortak

Nestle, 1974 yılından beri şirkete yatırım yapıyordu. Reuters, Bettencourt’un, zamanında, Fransa’da iktidara sosyalistler gelirse L’Oreal’in kamulaştırılacağından endişelendiği için kendi hisselerinin yarısını, yüzde 3 Nestle hissesi karşılığı İsviçreli gıda devine verdiğini yazdı.

Nestle ile Bettencourt ailesi, Liliane Bettencourt hayatta olduğu müddetçe ve ölümünden 6 ay sonrasına kadar iki tarafın da hisse artırmayacağı konusunda anlaşmıştı. Liliane Bettencourt’un kızı ve torunu L’Oreal yönetim kurulunda yer alıyor.

Haberin Devamı

2011 yılında Liliane Bettencourt’a bunama teşhisi dolayısıyla ailesi vasi atanmıştı. Karar, Bettencourt’un kendisiyle yakınlaşan Francois - Marie Banier adlı bir fotoğrafçıya aralarında 400 milyon dolarlık hayat sigortalarının da olduğu hediyeler vermesinin ardından kızının başvurusuyla alınmıştı.

Yazarlar