Gündem Şahika Ercümen kimdir?

Şahika Ercümen kimdir?

25.04.2017 - 17:07 | Son Güncellenme:

Şahika Ercümen isimli Survivor yarışmacısı ünlüler takımında yer alarak bulunduğu takıma katkıda bulunup yarışmayı birinci tamamlamayı hedeflemektedir. Yarışmalarda göstermiş olduğu performans neticesinde dikkat çeken Şahika Ercümen ada hayatındaki yaşamı ve kariyeri merak ediliyor. Peki Şahika Ercümen kimdir?

Şahika Ercümen kimdir

Şahika Ercümen, Survivor'daki tavırları ile kısa zamanda tüm izleyici kitlelerinin sevgisini kazanmayı başardı. Survivor'ın sevilen yarışmacısı Şahika Ercümen katılım gösterdiği 168 oyundan sadece 52 galibiyeti var. Oyunlardaki başarılı performanslarıyle dikkat çeken Şahika Ercümen hakkında merak edilenleri bu haberimizde sizler için derledik.

ŞAHİKA ERCÜMEN KİMDİR?

Şahika Ercümen 16 Ocak 1985 Çanakkale doğumludur. Türkiye serbest dalış rekorunu elinde bulunduran Şahika Ercümen Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur. Eğitim hayatına Başkent Üniversitesi yüksek lisans programı ile de devam etmektedir.

Şahika Ercümen'in kariyerine göz atmak gerekirse 2006 yılında İspanya'da serbest dalış şampiyonasına katılmış ve bu şampiyonada göstermiş olduğu başarı neticesinde Türkiye rekorunu da elinde bulundurmaktadır. Ankara ODTÜ kapalı yüzme havuzunda dinamik apnea Türkiye şampiyonasında tek nefesle havuzda 145,35 metre giderek Türkiye rekorunu kırmıştır. 2008-2010 yılları arasında Türkiye Sualtı Hokeyi Milli Takımı ile Avrupa üçüncülü elde etmiş olan Şahika Ercümen Serbest Dalış Avrupa Şampiyonası'nda geçirdiği sakatlığa rağmen Avrupa Dördüncülüsi olmuştur.

2009 yılında serbest dalış Türkiye şampiyonluğunu elde eden Şahika Ercümen 2010 yılında Türkiye rekoru ve dünya rekoruna en yakın derecenin sahibi olmuştur. 2011 yılına gelindiğinde ise Avusralya'da buz altında tek nefeste 110 metrelik bir mesafeyi katetip hem erkeklerde hem de kadınlar Buzaltı Yatay dalış dünya rekorunu egale etmiştir. 2011 yılı içerisinde 60 metreye paletsiz dalarak yine bir rekora daha imzasını atmıştır Şahika Ercümen. 2014 yılına geldiğimizde ise Antalya'nın kaş ilçesinde paletsiz yaptığı dalışta 91 metreye dalarak dünya rekoru kırmış ve ardından paletsiz ip destekli serbest dalış kategorisinde 72 metrelik derece yaparak yeni bir dünya rekoruna da imzasını atmıştır.

Haberin Devamı

2015 yılında Şahika Ercümen Antalya'nın Kaş İlçesinde düzenlenen Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nda paletli sabit ağırlık ip destekli dalış kategorisinde 70 metrelik kendi rekorunu kırarak 72 metreye dalmış ve yeni bir rekora daha imzasını atmıştır. 2016 yılına gelindiğinde ise Kaş-Hidayet Koyu'nda değişken apırlıklı paletsiz kategoride 93 metreye dalarak yeni bir rekora daha imza atmıştır.