Hatay Şair Rıza Polat Akkoyunlu, Ölümünün 47. Yılında Dörtyol'da Anıldı

Şair Rıza Polat Akkoyunlu, Ölümünün 47. Yılında Dörtyol'da Anıldı

21.10.2017 - 11:03 | Son Güncellenme:

.

Şair Rıza Polat Akkoyunlu, Ölümünün 47. Yılında Dörtyolda Anıldı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde ünlü Şair Rıza Polat Akkoyunlu, ölümünün 47. yılında anıldı.
Dörtyol Belediyesi’nce Dörtyol Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen anma etkinliğinde Şair Rıza Polat Akkoyunlu’nun kişiliği hayatı ve yaşamından kesitler anlatıldı. Aralarında TRT sanatçılarının da yer programda şairin şiirler ve şarkılarını seslendirdiler.
Anma etkinliğine katılan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, "Hayatını eğitime adayan şairimiz Rıza Polat Akkoyunlu’nun sayısız eserleri bir çok sanatçımız tarafından icra edilmiş, Türk milletinin gönlünde yüreğinde ayrılıklara birlikteliklere ve dolayısıyla çok güzel duyguları milletimizin o kültür yaşam biçimlerini şiirlere şarkılara döken eserleri, yaşamı ve çalışmalarıyla Türkiye’ye malolmuş olan Şair Akkoyunlu’yu vefatının 47. Yılında bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.
Şair Rıza Polat Akkoyunlu için düzenlenen “anma ve şiir” dinletisine Şair Cansın Erol, Bestekâr Şair Engin Çır, Ankara TSM Sanatçısı Tuncay Yalın, Bestekar Bolat Ünsal, Yazar Şevki Dinçel’in yanı sıra Rıza Polat Akkoyunlu’nun oğulları Ünata ve Hürbilek ile ilçede yaşayan Akkoyunlu aileleri ve sanatseverler katıldı.