Sakarya Sakaryaspor Eski Görkemli Günlerine Dönmek İstiyor

Sakaryaspor Eski Görkemli Günlerine Dönmek İstiyor

25.05.2018 - 11:40 | Son Güncellenme:

Türk futboluna Aykut Kocaman, Oğuz Çetin, Tuncay Şanlı gibi birçok yıldız oyuncu kazandıran yeşil-siyahlı ekip, TFF 2. Lig play-off final maçında Afjet Afyonspor'u geçerek 1. Lig'e çıkma mücadelesi verecek Kulüp başkanı İsmail Gürses: "İnşallah Allah'ın da yardımıyla bir üst lige çıkarsak önümüzdeki sezon Sakaryaspor, Türkiye'nin örnek kulüplerinden biri haline gelecektir" "Sakarya bir futbol şehridir. Son zamanlarda maalesef bu futbolcu tarlasından ürün yetişmiyor. Bunun da çalışmalarını yapıyoruz. Sakarya eski şanlı günlerine hep birlikte döndürülecektir"

Sakaryaspor Eski Görkemli Günlerine Dönmek İstiyor

SAKARYA (AA) - ÖMER FARUK CEBECİ - Süper Lig'de uzun yıllar mücadele eden ve Türk futboluna Aykut Kocaman, Oğuz Çetin, Tuncay Şanlı gibi birçok yıldız oyuncuyu kazandıran Sakaryaspor, play-off final maçında Afjet Afyonspor'u geçerek Spor Toto 1. Lig'e çıkmak istiyor.

Haberin Devamı

Yeşil-siyahlı ekip, TFF 2. Lig play-off finalinde 27 Mayıs Pazar günü saat 21.30'da Afjet Afyonspor ile Mersin Stadı'nda karşılaşacak.

Rüstemler Tesisleri'ndeki antrenmanda takımın son durumunu değerlendiren Sakaryaspor Kulübü Başkanı İsmail Gürses, geçen sezon 3. Lig 3. Grup play-off final maçında Diyarbekirspor'u uzatma dakikalarında attıkları gollerle 2-1 yenerek, 4 yıllık aranın ardından 2. Lig'e yükseldiklerini anımsattı.

"50+2 Yükseliş Yılı" sloganıyla başladıkları sezonu başarılı geçirerek play-off'lara kaldıklarını ve finale yükseldiklerini anlatan Gürses, "Yüzdük yüzdük sonuna geldik. Bu sezona '50+2 Yükseliş Yılı' sloganıyla başladık. Son 90 dakikaya gelmiş bulunuyoruz. İnşallah 90 dakikanın sonunda gülen taraf biz oluruz ve bu seneki hedefimize de ulaşmış oluruz. Futbolcularımıza, teknik heyetimize güç ve kuvvet vermesi için Allah'a dua ediyorum." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İki senedir koyulan hedefleri başardıklarını düşündüğünü belirten Gürses, geçen seneyi şampiyonlukla taçlandırdıklarını ve bu sene de final oynayacaklarını söyledi. Son 90 dakikaya çıkacaklarını aktaran Gürses, "Bu iki yıl içerisinde gerekli kurumsallaştırma çalışmaları başlatılmıştır, belirli bir seviyeye gelmiştir. Allah'ın da yardımıyla bir üst lige çıkarsak önümüzdeki sezon Sakaryaspor, Türkiye'nin örnek kulüplerinden biri haline gelecektir." ifadelerini kullandı.

- "İşi bilen insanların futbolu yönetmesi gerekiyor"

Kulübün, Türk futbol tarihinde başarılarla dolu bir geçmişe sahip olduğunu ancak kötü yönetilmeler sonucunda düşüşler yaşadığını dile getiren Gürses, şunları kaydetti:

"Kulübü sağlam bir yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz. Maalesef Türkiye'de futbolun yanlış yönetilmesi, futbolun içinden gelmeyen anlık heveslerle yöneticilik yapan kişilerin kulüplerimizi ve futbolu yönetmesi sonucunda Sakaryaspor gibi, Karşıyaka, Kocaelispor, Zonguldakspor, Aydınspor, son zamanlarda Mersin İdmanyurdu, Gaziantepspor gibi büyük camialar hüsrana uğramıştır. Amatör liglere kadar giden kulüplerimiz vardır. İşi bilen insanların futbolu yönetmesi gerekiyor. Biz de adımlarımızı bu yönde atıyoruz. İnşallah bundan sonra öyle travmalar yaşamayacağımızı düşünüyorum."

Haberin Devamı

Başkan Gürses, bütün amaç ve hedeflerinin çıktıkları liglerde kalıcılık olduğunu anlattı. Sakarya'nın bir futbol şehri olduğunu vurgulayan Gürses, "Geçmişte milli takımın 8 futbolcusu Sakaryasporlu olup ilk 11'de yer alıyorlardı. Son zamanlarda maalesef bu futbolcu tarlasından ürün yetişmiyor. Bunun da çalışmalarını yapıyoruz. Sakarya eski şanlı günlerine hep birlikte döndürülecektir." ifadelerini kullandı.