Ekonomi Salatalıkta ilaca dikkat

Salatalıkta ilaca dikkat

20.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ege Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Ödül, Avrupa Birliği (AB) mevzuatında yapılan düzenlemeyle salatalık ve kornişonda ilaç kalıntı limitlerinin düşürüldüğünü belirterek, “Salatalık ve kornişonda metalaxyl aktif maddesinin maksimum kalıntı limiti binde 5’ten binde 1’e indirildi. Bu oran ölçülebilen en küçük değer. Üreticilerimiz dikkat etmezlerse sektörümüz büyük kayıplara uğrayacak” dedi.

Salatalıkta ilaca dikkat

‘Üretimde ilaç kullanmayın’

Haberin Devamı

Türkiye’nin yıllık yaklaşık 75 bin ton ihracat yaptığı salatalık ve kornişonda en büyük pazar olan AB’nin ilaç kalıntı limitlerini düşürmesinin ardından Ödemiş’te üreticiyi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ödemiş ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Altıntaş ise 100 bin ton olan salatalık ve kornişon üretiminin 30 bin tonunun Ödemiş’ten karşılandığını bildirdi. İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü temsilcileri ise üreticilere, mildiyö hastalığı için kullanılan metalaxyl maddesini içeren ilaçların kullanılmaması konusunda uyarıda bulundu, alternatif mücadele yöntemleri hakkında bilgi verdi.