Salçalı Patatesli Çıtır Börek nasıl yapılır

Malzemeler

3 adet yufka

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı bugday nişastası

3 yemek kaşığı tepeleme tereyağ

1 yemek kaşığı sirke

1 yumurta sarısı

İç Malzemesi için

4 adet patates

1 yemek kaşığı salça

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz-karabiber

1 adet kuru soğan

Yapılışı

Patatesleri haşlayın ve ezin.

Soğanı küçük parçalar halinde doğrayıp, salça ile beraber yağda soteleyin.

Üzerine patatesleride ilave edip karıştırarak hafifçe kavurun.

Tuz karabiber ilave edin. Ve ocaktan alın soğumaya bırakın.

Tereyağını yakmadan eritin, içine sirkeyi ilave edin.

Haberin Devamı

İlk yufkayı serin ve fırça yardımı ile yağlayın.

Çay süzgeci ile un ve nişastayı eleyerek yufkanın üzerine serpiştirin.

Sonra diğer 2 yufkayı aynı işlemi tekrarlayarak üst üste koyun.

İç harcı ikiye bölüp yufkanın karşılıklı iki kenarına paylaştırın.

Yufkayı her iki taraftan sararak ortada buluşturun.

Ortadan keserek iki rulo halindeki yufkayı verevler halinde keserek muskalar elde edin.

Pişirme kağıdı serili tepsiye dizin, yumurta sarısını üzerine sürerek ısınmış fırında pişirin.

Afiyetler olsun.