Dünya Saldırgan daha önce gözaltına alınmış

Saldırgan daha önce gözaltına alınmış

26.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sri Lanka’da gerçekleşen ve en az 359 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırılarıyla ilgili yeni bulgular ortaya çıkıyor. CNN’in elde ettiği bilgilere göre, intihar bombacılarından biri olduğu kesinleşen İlham Ahmed İbrahim’in daha önce polis tarafından gözaltına alındığı ve serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Saldırgan daha önce gözaltına alınmış

İlham Ahmed İbrahim, ülkenin önde gelen tüccarlarından biri olan Muhammed Yusuf İbrahim’in saldırılarda yer alan iki oğlundan biriydi. Savunma Bakan Yardımcısı Ruwan Wijewardene intihar saldırganlarının birçoğunun iyi eğitimli olduğunu ve zengin ailelerden geldiklerini söylemişti. Saldırıyı gerçekleştiren 8 intihar bombacısından ikisinin babası olan Muhammed İbrahim’in oğullarına yardım ve yataklık etmekten gözaltına alındığı açıklandı. Saldırıyla ilgili şu ana dek 70’den fazla şüphelinin gözaltında olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Öte yandan Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, ülkede ‘uyuyan terör hücreleri’ olabileceğini belirtirken, görevlilere tetikte olma talimatı verdi. Saldırılarla ilgili uluslararası soruşturma devam ediyor.

Saldırgan daha önce gözaltına alınmış

Yazarlar