Siyaset 'Salı günü beni dikkatle dinleyin'

'Salı günü beni dikkatle dinleyin'

23.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Salı günü beni dikkatle dinleyin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “2018’in Türkiye’sinde Türkiye’nin beka sorunu vardır diyorlar. 15, 16 yıl önce kimse Türkiye’nin bir beka sorunu vardır demiyordu. Ne oldu da 15 yılın sonunda Türkiye’de bir beka sorunundan söz ediyoruz. 15 yılda bu ülkeyi nereye götürdüler? Bakın bunun partilerle bir ilgisi yok, bu bir memleket meselesidir” dedi.

Haberin Devamı

‘El mi yaman bey mi?’

Kılıçdaroğlu dün Mersin’in Silifke ilçesindeki Gökbelen Yaylası’nda düzenlenen Silifke Yörük Türkmen Çalıştayı’na katıldı. Muhtarlarla, Yörük Türkmen Derneği yöneticileriyle bir araya geldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Onlar sordular ben notlarımı aldım. Muhtarlarla ilgili bölümü söyleyeyim. Salı günü grup toplantısını tümüyle muhtarlarımıza ayıracağım. Türkiye’deki bütün muhtarlara sesleniyorum. Size pek çok şey söylendi ama ben hiç kimsenin duymadığı, hiçbir siyasi liderin dile getirmediği muhtarlarla ilgili düşüncelerimi salı günü bütün Türkiye’ye ilan edeceğim. Bütün muhtarlar salı günü beni dikkatle dinlesin. Bakalım el mi yaman bey mi yaman” diye konuştu.

Yörüklerin sorunları

Haberin Devamı

Yörük Türkmenler’in de sıkıntılarını dinleyen Kılıçdaroğlu, “Benim kökenimde de inancımda da sizin inancınız ve kültürünüz vardır. Benim büyük dedelerim de Horosan’dan gelip Konya’nın Akşehir’ine yerleşmişlerdir. Büyük dedemizin türbesi oradadır. Yörük kültürünü de geleneklerini de çok iyi bilirim” diye konuştu.

‘Sandığa gidelim’

Herkesin sabah kalkıp “Ülkede ne olacak” diye kaygı beslediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “25 Haziran’da güzel bir Türkiye’ye uyanmak istiyoruz. Bize düşen bir görev var. Haziran’da sizler yaylaya çıkarsınız, şenlikler yaparsınız. Haziran güzel bir aydır. Haziran’da hep beraber bir düğün havası içerisinde sandığa gidelim. Bize düşen görev Mustafa Kemal’in vasiyetini yerine getirmektir” dedi.
- MERSİN AA