Salon Mobilyalarında Siyah Etkisi

Salon dekorasyonlarınız için siyah rengini çok seviyor ama nasıl kombinleyeceğinizi bilemiyor musunuz?

Hadi gelin bu yazıda hep beraber bu incelikleri öğrenelim...

Evlerde kullanılan siyah rengin; depresif, karanlık ve boğuk bir havası olduğu düşünülmüştür. Oysaki, doğru bir şekilde kombinlendiği zaman harikalar yaratılabilir...

Bir mekanda siyah rengin hakim olmasını istiyorsanız, öncelikle mekanın büyüklüğü, tavan yüksekliği, aldığı doğal ışık oranını hesaba katmalısınız.

Siyah, herzaman her alanda en asil renkler arasındadır. Özellikle salonlarda kullanılan siyah mobilyalar hep şık olmuştur. Ancak doğru tercih ve kombinler ile siyah mobilya veya dekor parçaları kullanmanızda fayda var. Örneğin; salonunuz az ışık alıyor ve metrekare olarak küçük ise, kesinlikle siyahtan yana tercihinizi kullanmamalısınız. Yinede siyah parçalar kullanmak isterseniz, tercihinizi mutlaka objelerden yana veya tek bir duvarınızın siyah kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Duvarınızın bir bölümünde siyah rengin hakim olasını istiyorsanız, önemli bir püf nokta mutlaka aralarında veya yan duvarında aynalar kullanın. Böylece mekana derinlik katacaksınız.

Salonunuzda oturma alanı için siyah mobilyayı tercih ettiğiniz zaman, duvar rengi ve diğer mobilyalarınızı açık renk kullanmanız, ortamın daha ferah gözükmesini sağlayacaktır. Siyah koltuklarınız için lake mobilyalar ve ayna ağırlıklı mobilyalar tercih edebilirsiniz. Bunlar siyah renk oturma grubunuza son derece yakışacaktır.

Bunun yanı sıra oturma alanı değilde mobilyalarınızda siyah rengi kullanmak istiyorsanız, beyaz ve kırmızı renkler mobilyalarınız ile beraber kullanıldığında, siyah rengi daha ön plana çıkarmış olur. Böylece ortaya bir zıtlık katmış olursunuz.

Salonunuz için kullanığınız siyah mobilyalar ile gold, ayna ve gümüş aksesuarlarda siyah mobilyalarınız ile hoş bir görüntü oluşturacaktır.

Dediğim gibi siyah mobilya ve aksesuarlar arasında hem en güzel renk hemde kullanması ve kombinlemesi en zor renkler arasında gelir.

Diğer önemli bir konu ise,bir mekanda siyah hakim ise ve bu özellikle salonunda varsa, mutlaka iç mekan bitkileri kullanmanızda fayda var. Çünkü; hem mekana tazelik katacak hemde siyahın kasvetli havasını yumuşatmış olacak.

Haberin Devamı

Herkese güzel ve mutlu haftalar dilerim...