Cadde Sam, mahkemeye zorla götürülecek

Sam, mahkemeye zorla götürülecek

02.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Kurban tweet’i yüzünden mahkemelik olan Sam’ın yargılanmasına başlandı. Mahkeme, duruşmaya katılmayan Sam hakkında zorla getirme kararı çıkardı

Sam, mahkemeye  zorla götürülecek

Kurban Bayramı’nda attığı “Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır, IŞİD beni şaşırtmıyor” tweet’i nedeniyle mahkemelik olan sanatçı Leman Sam’ın yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Leman Sam katılmazken, şikayetçi Buğra Ayan hazır bulundu. Duruşmada söz alan Ayan, “Sanık Leman Sam, kurban kesenlerin devletin terör örgütü saydığı bir örgütle aynı olduğunu söylüyor. Benim dini vecibelerimi yerine getirmemi terör örgütü olarak görüyor. Bundan rahatsız oldum. Terörist değilim. Şikâyetçiyim” dedi. Sam’ın avukatı müvekkilinin bir hayvansever olduğunu belirterek müvekkilinin “Bu konuda bir kısım medya organlarınca müvekkil hedef tahtasına oturtulmuştur” dedi. Mahkeme, duruşmaya mazeret sunmadan katılmayan Leman Sam hakkında zorla getirme kararı çıkararak duruşmayı mart ayına erteledi.